неділя, 11 грудня 2016 03:23

Лауреат Нобелівської премії Боб Ділан пропустив урочисту церемонію

Лауреат Нобелівської премії з літератури Боб Ділан не зміг відвідати урочисту церемонію. Його промову на банкеті зачитала посол США в Швеції Азіта Раджі.

"Якби хто-небудь коли-небудь сказав, що у мене є найменший шанс отримати Нобелівську премію, я б подумав, що мої відчуття можна було порівняти з перебуванням на поверхні Місяця", - цитує його промову сайт УНН.

Таке визнання музикант порівнює із славою Вільяма Шекспіра. Британський драматург навряд чи б назвав себе літератором, а не драматургом. Так само і Ділан писав свої пісні для виконання, але не для читання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні народилися двоє лауреатів Нобелівського премії з літератури

"Коли я писав пісні, то думав, що їх будуть слухати в кафе і барах. Пізніше, може бути, в Карнегі-хол і "Лондон Палладіум". У мріях я уявляв, що буду записувати платівки і слухати свої пісні по радіо. І для мене було великою нагородою робити записи і слухати пісні по радіо — мати велику аудиторію і займатися тим, чим ти хочеш. І це я роблю вже тривалий час, я записав десятки пісень, виступав по всьому світу," – йдеться у промові.

Поет і виконавець Боб Ділан відмовився їхати на церемонію вручення Нобелівської премії. В його листі до організаторів премії йдеться, що в нього є якісь "раніше дані зобов'язання", тому він не зможе бути у Стокгольмі.

Зараз ви читаєте новину «Лауреат Нобелівської премії Боб Ділан пропустив урочисту церемонію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі