пʼятниця, 25 листопада 2011 20:31

Лариса Денисенко: "Романи Йозефа Рота вчать розуміти чоловіків"

Лариса Денисенко: "Романи Йозефа Рота вчать розуміти чоловіків"

Письменниця Лариса Денисенко кілька своїх романів написала від імені чоловіка. Чоловічу психологію вивчала на батькові і на романі Йозефа Рота "Марш Радецького".

"Чоловічий світ дуже суворий і конкурентний — ділиться відкриттями письменниця. - Матір вплітається плоттю своєю в долю дитини, як барвінок, і тягне дитину до землі. А батько прагне бути вище за землю. Батько доволі холодний. Він навіть конкурує з сином стосовно жінок і кар'єри. Це спротив не червоного, а бордового, впертого кольору. Мій батько зі мною завжди конкурував. Я обігрувала його в шахи, і він не міг заспокоювався, поки не обіграє мене. Чоловік — домінантна істота".

На думку Лариси Денисенко, найважча чоловіча риса — закритість.

"Чого не можу зрозуміти в чоловіках — так це чому вони часом замикаються в собі і не проговорюють проблему. Жінка мусить сама зрозуміти, чому він образився, чому не зрозумів. Насправді, коли виникає якась проблема або непевність, краще скористатися голосом. Непорозуміння — це як корінець будяка, який варто до кінця висмикнути, а не просто прихопити ножицями. Дуже боюся втручатися в чужий простір. Але є такі моменти, коли бачиш, що мусиш це робити. Один мій друг емігрував до Чехії, займався бізнесом. Не любив згадувати ні Батьківщини, ні батьків. Чехія певний час дуже насторожено сприймала українців — як нелегальних мігрантів, і він боявся, що його дискримінують. Коли все-таки приїхав в Україну, йому відпустило. Каже: "Я наче дихав досі однією легенею".

Роман Йозефа Рота "Марш Радецького" допомагає мислити логічно, переконана Лариса Денисенко.

Зараз ви читаєте новину «Лариса Денисенко: "Романи Йозефа Рота вчать розуміти чоловіків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі