вівторок, 27 березня 2018 21:06

Квентіну Тарантіно 55 років: кого режисер зіграв у своїх фільмах
6

Сьогодні американський режисер Квентін Тарантіно святкує 55 років з дня народження.

Він народився поза шлюбом у 16-річної медсестри Конні МакХью від актора та музиканта Тоні Тарантіно. Мати Квентіна була обдарованою ученицею, закінчила школу в 15 років. Вийшла заміж, щоб стати незалежною жінкою. Але шлюб не вдався. Про вагітність Конні дізналася вже після розлучення, але ніколи не намагалася зв'язатися з колишнім чоловіком. Квентін також не шукав свого біологічного батька. Залишив прізвище, бо більше пасувало до майбутньої кар'єри.

Автор: фото imoviezmagazine.it
  Квентін Тарантіно святкує 55-річчя
Квентін Тарантіно святкує 55-річчя

У дитинстві Квентін багато годин проводив перед телевізором, переглядаючи різні серіали та телевізійні шоу. Сім'я постійно ходила в кіно, це було їхнім улюбленим відпочинком.

У 15 років майбутній режисер покинув приватну християнську школу, в якій навчався. Він влаштувався білетером в одному з кінозалів в Торренсі, де крутили порно. Вечорами Тарантіно відвідував курси акторської майстерності.

У 22 роки Квентін влаштувався на роботу в "Відео-архіві", пункт відеопрокату на Манхеттен-Біч. Він любив роботу і звертав увагу, які фільми подобаються людям.

Перший сценарій Тарантіно написав у 1985 році, але не реалізував. Сценарій першого повноцінного фільму Тарантіно - "Скажених псів" - був написаний за три тижні. Проект отримав фінансову підтримку від Live Entertainment. Зібрав хороші гроші в прокаті. Але Тарантіно став знаменитий у 1994 році після виходу "Кримінального чтива".

Відтоді режисер отримав 37 нагород і брав участь ще в 47 номінаціях. Всього зняв 8 фільмів. Серед яких "Джанго Вільний", "Безславні виродки", "Мерзенна вісімка", "Убити Білла".

Коли я сідаю писати, то дозволяю фільму розвернутися у мене перед очима. Іноді це не особливо добре виходить, іноді доводиться заглядати в найпотаємніші куточки свого мозку

Gazeta.ua пропонує згадати фільми Тарантіно, в яких режисер зіграв ролі.

Автор: Скрін з фільму "Джанго Вільний"
  Тарантіно грає роль ковбоя
Тарантіно грає роль ковбоя

Джанго Вільний
У цьому фільмі 2012 року Тарантіно грає роль ковбоя, який працює на одного із головних героїв. Він має перевезти схопленого Джанго до работоргівця, але в нього це не виходить.
Дія фільму починається в 1858 році, за три роки до початку Громадянської війни в США. Двоє братів-работорговців женуть куплених ними на аукціоні в Техасі п'ятьох чорношкірих рабів-чоловіків на Далекий Південь. Серед рабів знаходиться Джанго, який в покарання за втечу був висічений батогом і проданий попереднім господарем на аукціоні окремо від його дружини Брумгільди. Джанго звільняє мисливець за головами і бере його в напарники.

Автор: Скрін із фільму "Від заходу до світанку"
  Квентін Тарантіно зіграв одного з головних героїв - грабіжника Річарда Гекко
Квентін Тарантіно зіграв одного з головних героїв - грабіжника Річарда Гекко

Від заходу до світанку
Фільм з'явився 1996 року. Квентін Тарантіно зіграв одного із головних героїв – грабіжника Річарда Гекко. Має за сюжетом психологічне відхилення.
Брати Сет і Річард Гекко прямують до кордону США і Мексики. Після втечі з в'язниці Сета, організованого за допомогою брата, убивши по шляху шерифа, кількох поліцейських і мирних громадян, вони вирішують покинути країну. Пограбувавши банк, брати взяли в заручниці одну з працівниць.

Автор: Скрін з фільму "Чотири кімнати"
  Тарантіно зіграв одного з головних героїв - Честера Раша
Тарантіно зіграв одного з головних героїв - Честера Раша

Чотири кімнати
Тарантіно зняв одну із 4 частин цього фільму. Вийшла у 1995 році. У ній він зіграв одного з головних героїв - Честера Раша. Він з другом Норманом сперечаються, в одному із номерів готелю, чи можна запалити 10 разів підряд запальничку Zippo. Якщо Норман не зможе це зробити, то втратить палець. Якщо зможе, то отримає новеньку машину Честера Раша.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарантіно зніме продовження "Зоряного шляху" з рейтингом "для дорослих"

Автор: Скрін з фільму "Кримінальне чтиво"
  Тарантіно зіграв героя на ім'я Джонні
Тарантіно зіграв героя на ім'я Джонні

Кримінальне чтиво
Це культовий фільм 1994 року. У ньому Тарантіно зіграв героя на ім'я Джонні. До нього головні герої привозять закривавлену машину, щоб почистити її. Джонні хвилюється, бо скоро має прийти з роботи його дружина.

Автор: Скрін з фільму "Скажені пси"
  Тарантіно говорить монолог про пісню Мадонни
Тарантіно говорить монолог про пісню Мадонни

Скажені пси
Це перший фільм Квентіна Тарантіно, психологічна драма з кримінальним сюжетом. Режисер цим фільмом започаткував свій фірмовий стиль: яскраві діалоги, нелінійний розвиток сюжету, спритні стрибки назад і вперед у часі, щоб виявляти нові деталі або грані героїв. Фільм представили у 1992 році. У ньому Тарантіно з'являється на перших хвилинах. Він говорить монолог про пісню Мадонни, який написав ще на акторських курсах.

Новий фільм американського режисера Квентіна Тарантіно вийде на екрани 9 серпня 2019 року. В основу сюжету ляжуть реальні події, а саме вбивство Шерон Тейт, дружини режисера Романа Поланскі. Назву стрічки ще не оприлюднили.

Зараз ви читаєте новину «Квентіну Тарантіно 55 років: кого режисер зіграв у своїх фільмах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі