Ексклюзиви
четвер, 21 липня 2011 10:10

Композитор Карен Хачатурян помер на 91-му році життя

Композитор Карен Хачатурян  помер на 91-му році життя

Народний артист РРФСР, композитор Карен Хачатурян помер у Москві на 91-му році життя, повідомив прес-секретать Союзу композиторів Росії Андрій Устінов.

"Дійсно, Карен Суренович помер у вівторок", - сказав Устінов.

"Прощання та похорон відбудуться в четвер об 11.30 на Троєкуровському кладовищі", - додав він.

У червні стало відомо, що через деякий час після перенесеної серйозної операції композитор був госпіталізований у московську клініку з підозрою на пієлонефрит.

Карен Хачатурян народився 19 вересня 1920 року в родині театрального режисера Сурена Хачатуряна, рідного брата композитора Арама Хачатуряна. Композитор, автор музики до ігрових і анімаційним фільмам, створив музику для таких картин, як "Вій", "Постріл", "Про друзів-товаришів".

Був удостоєний звання народного артиста РРФСР (1981), лауреат орденів "За заслуги перед Вітчизною" IV ступеня (2007 рік), Пошани (2000 рік), Дружби (1995 рік).

Серед головних творів композитора - балет на три дії "Чиполліно" (1974 р.). Карен Хачатурян також є автором державних гімнів двох африканських республік - Занзібару та Сомалі.

Зараз ви читаєте новину «Композитор Карен Хачатурян помер на 91-му році життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі