четвер, 21 червня 2012 12:44

Комісія із захисту моралі відхрещується від закриття виставок

Комісія із захисту моралі відхрещується від закриття виставок
Одна з робіт виставки "Апокаліпсис та Відродження" - Дар'я Фейтинга "Мітинг". Фото: svidomo.org

Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі здивована скандальним закриттям виставки "Апокаліпсис та Відродження" і заявляє, що не має до цього причетності. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Комісії.

"Останнім часом все більше у засобах масової інформації поширюються неправдиві повідомлення про те, що Національна експертна комісія України з питань захисту суспільної моралі приймає рішення про заборону книжок, виставок тощо. Показовою є ситуація, що склалася довкола можливого закриття виставки "Апокаліпсис та Відродження", - сказано у відкритій заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кириленко вимагає заборонити показ в Україні фільму "Біла гвардія"

За інформацією прес-служби, Комісія дійсно проводила обстеження згаданої виставки у Шоколадному будиночку після звернення "громадянки С.". Однак в роботі Андрія Сігунцова, яка офіційно стала причиною закриття експозиції і була пошкоджена в результаті цього, жодних порушень законодавства не було виявлено. Натомість питання у Комісії викликала інша робота.

"Національна комісія повідомила ГУ МВС України в м. Києві про те, що на виставці у Дитячий картинній галереї (окрім експонатів, щодо яких Національна комісія не висловила зауважень), демонструється 8-серійний анімаційний фільм "Акт", який містить еротичні зображення та вульгарно-натуралістичні, антиетичні сцени статевого акту, що, відповідно до ст. 1 Закону України "Про захист суспільної моралі", належить до продукції порнографічного характеру, виробництво та обіг якої в Україні заборонено. У листі також зазначено, що окремі відеосюжети, які транслювалися на екрані ТV-приймача, належать до продукції еротичного характеру, яка може розповсюджуватися лише у спеціально відведених для цього місцях, недоступних дітям", - заявляє Комісія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фільм про нелегальну шахту заборонили показувати

Комісія здивована рішенням про демонтаж всієї виставки і заявляє про свою непричетність до цього: "Національній комісії невідомо, яке рішення прийнято керівництвом КМДА та МВС. Рішення щодо демонтажу виставки є для Національної комісії несподіваним і незрозумілим. Інформаційні повідомлення щодо закриття виставки на виконання постанови Національної комісії не відповідають дійсності, оскільки такої постанови не було. Зауваження НЕК стосувалися тільки згаданого відеосюжету, який демонструвався під час виставки без жодних обмежень щодо доступу дітей та з порушенням законодавства".

Зараз ви читаєте новину «Комісія із захисту моралі відхрещується від закриття виставок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі