понеділок, 06 серпня 2012 15:15

Комікс за романом Жадана доступний онлайн

Автор: Фото: bookforum.ua
  Комікс вийшов невеликим накладом, тому його вирішили помістити його online
Комікс вийшов невеликим накладом, тому його вирішили помістити його online

Нещодавно польськими митцями з ініціативи чотирьох організацій з Польщі та України: Літературне угрупування СТАН (Луганськ), товариство To.pole (Краків), товариство Rita Baum (Вроцлав) та ГО "Форум видавців" (Львів) створено комікс за книжкою Сергія Жадана "Ворошиловград". Художниками проекту стали Мартін Сурма (ілюстрації) та Артур Вабік (сценарій та консультації). Комікс вийшов невеликим накладом, тому його вирішили помістити online.

Даний проект відбувся в межах програми культурних обмінів "TANDEM: Україна – Європейський Союз – Молдова" за підтримки Європейського культурного фонду (Нідерланди) та організації MitOst (Німеччина).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фестиваль "Книга в футболі. Футбол у книзі"

Кінцевою точкою проекту став фестиваль "ARTDROME – literature&more", що відбувся 15-19 травня в Луганську. Польські автори коміксу провели майстер-класи зі створення коміксів. Також за тематикою презентованої графічної новели було створено графіті та відбувся виступ українських музичних груп.

Фінансову підтримку проекту надали Європейська Комісія (Culture programme), Польський Інститут в Києві та Луганська обласна рада.

Дивитися комікс онлайн тут.

Зараз ви читаєте новину «Комікс за романом Жадана доступний онлайн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі