вівторок, 24 квітня 2012 20:47

Нову збірку Сергія Жадана видали 10-тисячним тиражем

Нову збірку Сергія Жадана видали 10-тисячним тиражем
Сергій Жадан представив збірку "Вогнепальні й ножові". Фото: litakcent.com

23 квітня у столичній книгарні "Є" письменник Сергій Жадан представив збірку "Вогнепальні й ножові". Книжка з'явилася у харківському "Клубі сімейного дозвілля" тиражем 10 тис примірників.

"Це перша книжка, яка мені повністю подобається, - розповів автор. - Мабуть, після цього взагалі треба кинути писати, аби не зіпсувати власних вражень про заняття літературою. У збірці порівну римованих і неримованих текстів. Їх розділив на 2 цикли".

У книгарні збірка коштує 32 грн. Має 160 сторінок, кольорові та чорно-білі ілюстрації. У день презентації розібрали усі примірники, які завезли до магазину. Поет Павло Коробчук підписав у Жадана й собі один.

"Сергій Жадан підтвердив якість своєї поезії, розвинув власний стиль, ще більше його викристалізував, - каже Коробчук. - Це книга віршів. Проте, як і у попередніх збірках, тут є прозові тексти, верлібри і римовані вірші. Поет змінився настроєво. Став спокійніший. У віршах з'явилася легкість. Вони ніби мають невизначений об'єм і після крапки досі тривають. Останні 9-10 років Жадан видавався у "Фоліо". Можливо, йому там стало затісно. Не знаю, чи "Фоліо" видало б його тиражем у 10 тисяч. А для "Клубу сімейного дозвілля" видати Жадана - великий позитив".

Наприкінці презентації письменник пообіцяв до вересня закінчити нову повість, а потім — роман.

Зараз ви читаєте новину «Нову збірку Сергія Жадана видали 10-тисячним тиражем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі