пʼятниця, 14 жовтня 2011 18:42

Колекції провідних українських дизайнерів подивляться інваліди

Колекції провідних українських дизайнерів подивляться інваліди

На 29-му Українському тижні моди, який відкрився учора у київському музейному комплексі "Мистецький арсенал", вперше будуть присутні люди з обмеженою працездатністю. Модний захід став партнером Національної асамблеї інвалідів України.

"Світ моди та краси має бути доступним для кожного, незалежно від його особистих можливостей та інших умов, без будь-яких обмежень. Тому ми одразу відгукнулися на пропозицію й співпрацюватимемо", - зазначив генпродюсер заходу Володимир Нечипорук.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Українські дизайнери пропонують відмовитись від бюстгальтерів

В Україні кількість людей з інвалідністю перевищує три мільйони і за останні п'ять років зросла на 10 %. Вона приблизно втричі перевищує число мешканців Одеси і наближається до кількості киян.

"Вдячні організаторам, що світ моди став доступний цим людям. Є ще багато галузей — мистецтво, музика, спорт, в яких люди з інвалідністю можуть бути на рівні з усіма. Будемо звертатися до організаторів інших важливих подій. Сподіваємось, вони також відгукнуться", - зазначила виконавчий директор асамблеї Наталія Скрипка.

У перший день Тиждень моди відвідали біля десяти людей на інвалідних візках.

Зараз ви читаєте новину «Колекції провідних українських дизайнерів подивляться інваліди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі