пʼятниця, 14 жовтня 2011 17:25

Українські дизайнери пропонують відмовитись від бюстгальтерів
57

Фото: Фото: Наталя Чубенко
Колекція Лілії Пустовіт
Колекція Лілії Пустовіт
Колекція Лілії Пустовіт

Вчора, 13 жовтня, у київському музейному комплексі "Мистецький арсенал" відбулось відкриття 29-го Українського тижня моди. На ньому 42 дизайнери покажуть свої колекції "Весна-літо'2012".

У перший день свої колекції показали п'ять українських дизайнерів: Лілія Пустовіт, Вікторія Гресь, Олена Буреніна, Олексій Залевський і Віктор Анісімов.

Традиційно тиждень відкрила Лілія Пустовіт. Колекція була виконана у чорному, білому, помаранчевому та синьому кольорах. Дизайнер запропонувала легкі "повітряні" сукні та спідниці із шифону та шовку.

"Настрій колекції — це суперечлива вдача юної дівчини, котра одного дня уявляє себе зрілою й досвідченою жінкою, а другого — веселе й невинна, мов дитя", - зазначила Лілія.

Моделі Олени Буреніної з'являлись на сцені у льняному та трикотажному мінімалістичному вбранні з пилосмоками. Одна із компаній, яка виробляє побутову техніку, є партнером дизайнера.

Показ Олексія Залевського як завжди відрізнявся епатажністю. Його моделі з рогами із фольги втілювали образи дівчат-єдинорогів, а чоловіки — рицарів-завойовників. Деякі з них були проткнуті мечами, із шоломами в руках. Сам Залевський з'явився з накладними вухами як у ельфів.

На запитання, навіщо приклеїв вуха, відповідав: "А що не так з вухами? Вони завжди такі були".

Закінчив перший день Віктор Анісімов. Минула колекція "Осінь-зима'2011-2012" була у шкільному стилі: краватки та підручники, перев'язані мотузкою. Цього ж разу моделі з'являлись з пляшками у паперових пакетах та музичними інструментами. Цьогоріч син дизайнера закінчив школу й вступив до університету.

"Зрозуміло, що ця колекція стала продовженням попередньої. Університет, перші експерименти з музикою, багато нової. Особисто я у студентські роки вперше познайомився з гуртом "АВВА". Але на цьому цю тему закінчимо. Наступного разу зроблю щось епатажне, як у Залевського. Буде Залевський у мене проткнутий мечем, або з мікрофоном у задниці. Це я жартую, колекція дуже сподобалась. Дуже хотілось пом'яти їхні роги", - зазначив Анісімов.

Всі дизайнери пропонують забути про бюстгальтери. Навіть під прозорі речі їх більше не вдягають.

У перший день Тиждень моди відвідали співаки Маша Фокіна, Олег Скрипка, телеведучі Тала Калатай, Юрій Горбунов, продюсер Ігор Кондратюк, перукар В'ячеслав Дюденко та інші.

"Дуже сподобались помаранчеве пальто та чорна сукня з колекції Залевського. Куплю собі, якщо Олексій погодиться мені їх вкоротити. Маю проблему — все на мене задовге", - зазначила Тала Калатай.

Зараз ви читаєте новину «Українські дизайнери пропонують відмовитись від бюстгальтерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути