субота, 23 грудня 2017 23:46

Книжку Гітлера пропонували як кращий подарунок до Різдвяних свят

Автор: fama.ua
 

Книгу ницистського диктатора Адольфа Гітлера "Майн Кампф" пропонували як "Прекрасний подарунок" у британському книжковому магазині

В магазині Waterstones в місті Хаддерсфілд, північна Англія, рекомендуючи книгу, співробітник описував її як "важливу для тих, хто хоче зрозуміти одну з найбільш непристойних фігур в історії". Шокуюче читання та життєве попередження для майбутніх поколінь ". Однак на томі була спеціальна наклейка" Ідеальний подарунок ... ", яку визнали недоречною.

Єврейський торговець Джонатан Левін поскаржився компанії, розповідаючи Waterstones, що "коли зробив зауваження одному зі співробітників ... Йому відповіли, що це був" різдвяний бестселер ", який продавався дуже добре. "Сумнівне обгрунтування для продажу цієї ненависної роботи", - прокоментував Левін.

Він згодом отримав вибачення від компанії.

Представник Waterstones заявив, що вони зв'язалися з усіма своїми магазинами, щоб нагадати їм про "специфічність" книги та забезпечення того, щоб вона не входила до розділу "Політика" його книжкових магазинів.

Згідно з статтею журналу "Кабінет" за 2003 рік, щорічно продаються понад 20 тис. перекладів англійською мовою "Mein Kampf". Деякі книжкові магазини в Індії описують його як "бестселер".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уперше за 20 років відкрили українську книгарню

Проте продажі книги обмежені в деяких країнах. Вона була заборонена в Німеччині з кінця Другої світової війни, також її заборонили в минулому році в Росії.

Найбільша книжкова мережа Канади, Chapters / Indigo, відмовилася продавати книжку з 2001 року.

"Mein Kampf" широко доступний у Сполучених Штатах, і приблизно 15 тис. примірників продаються в рік. Після розслідування, проведеного US News & World Report у 2000 році, американський видавник книги, Houghton Miffen, заявив, що буде виділяти всі прибутки з книги на благодійність.

Роман спочатку опублікований у Німеччині в двох томах, в 1925 і 1926 роках. В його центрі є передбачувана єврейська змова, щоб отримати світовий лідерство. У книзі також описується, як фашистський лідер став все більш антисемітським та антикомуністичним, окреслив політичну ідеологію.

Він був опублікований за кілька років до того, як Гітлер піднявся на посаду канцлера Німеччини в 1933 році.

У Києві відбулася презентація книги української письменниці, автора "Самміт-Книга" та члена спілки письменників Анни Демидової. Трактує появу диявола, як явища через любов. На її думку, Люцифер закохався в Єву, і ця заборонена любов - стала покаранням для всіх наступних поколінь.

Зараз ви читаєте новину «Книжку Гітлера пропонували як кращий подарунок до Різдвяних свят». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі