четвер, 10 серпня 2017 13:32

Книжка Андрія Любки потрапила до півфіналу європейського конкурсу

Книжка Андрія Любки потрапила до півфіналу європейського конкурсу

Роман "Карбід" українця Андрія Любки став цьогоріч єдиною українською книжкою у півфіналі центральноєвропейської нагороди Angelus. Її вручають у Вроцлаві. Список фіналістів оголосять у жовтні.

За сюжетом "Карбіду", Тис, учитель історії в школі Ведмедева, падає до каналізації. Там йому приходить ідея спорудити підземний хід, який має об'єднати Україну з країнами Євросоюзу. Звертається до бізнесменів-контрабандистів із проханням допомогти. Натомість "помічники" мають свої плани щодо експлуатації тунелю.
Польською книжку вийшла друком у Любліні 2016 року, переклав Богдан Задура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна кількість українських фільмів вийшла в прокат

Літературна нагорода Центральної Європи "Ангелус" - відзнака, яку вручають щороку з 2006-го за найкращу прозову книгу, опубліковану польською мовою попереднього року. Організатором і фундатором є місто Вроцлав. Лауреатом може стати письменник, що походить із Центральної Європи.
Вручається у Вроцлаві за найкращі прозаїчні твори авторам, які у своїх текстах звертаються до найважливіших, найактуальніших тем сучасного світу, дають поштовх до міркувань і глибокого пізнання інших культур.
Нагородою є чек на 150 тис. злотих ($49 тис.) і статуетка авторства вроцлавської різьбярки Еви Россано. З 2009 року нагороджують також і перекладача книги-лауреата. Якщо нагороду отримає польський письменник, журі обирає найкращого перекладача однієї з іноземних книг.

Зараз ви читаєте новину «Книжка Андрія Любки потрапила до півфіналу європейського конкурсу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі