вівторок, 24 вересня 2019 14:38

Кліматична катастрофа в Україні та легендарне тюремне татуювання - Comic Con Ukraine-2019
38

Comic Con Ukraine 2019
Фото: Катерина Лук'яшко
Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

Фестиваль комікс культури Comic Con Ukraine відбувся 21-22 вересня у Києві на Арт-заводі "Платформа". Цьогоріч його відвідати 30 тис. людей.

Gazeta.ua пропонує побачити, як це було.

"Тату, він справжній", - плаче дівчинка, 5 років, біля бутафорного черепа на стенді з коміксами. Чоловік витирає рукавом очі дитині, каже, що вона вигадує. "Я не вигадую. Він мені підморгнув" - відповідає вона.

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

Цьогоріч організатори вирішили проводити командний конкурс косплея. У кожного колективу костюми з одного всесвіту. Виходячи на головну сцену фестивалю, учасники розігрують невелику театралізовану виставу. У костюмах блукають і ті, що участі в конкурсі не беруть. Найпопулярніший образ - Дейєнеріс Таргарієн із серіалу "Гра престолів".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Французи видали книгу-комікс про Майдан

Посеред фудкорту махає щупальцями дівчина з фіолетовою фарбою на обличчі. Позує для фотографа.

"У мене образ Зої з відеогри "Монстер пром" про побачення з монстрами. Вона — стародавнє божество, яке живе на Землі, щоб бути фанаткою кей-попу та аніме. Костюм робила сама, найдорожче коштує латекс, з якого клеїла щупальці, — по 500 грн за банку. Пішло дві", - каже 27-річна Ельвірва , працює в ІТ-компанії.

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

Зовсім бюджетний варіант костюму - вдягнути паперовий пакет із дірками на голову. Ним скористались сотні відвідувачів. Зверху на пакеті 10-класниці Олександри написано "фрі харгс". Так пропонує людям обніматися.

"Вони цього дуже хочуть, але часто соромляться. А коли обличчя не видно, наважитись легше. За годину вже обняла дев'ятьох. Хочу побити свій минулорічний рекорд — 254 людини", - каже школярка.

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

Біля головної сцени скупчилися люди, очікуючи на появу зірки фестивалю — голівудського актора Крістофера Лойда, 80 років. Він грав винахідника машини часу у фільмі "Назад у майбутнє".

"Моєю улюбленою стала третя частина фільму. Дуже цікаво було працювати в обстановці дикого Заходу. Доводилося кататися на конях, працювати з паровими машинами. У мого героя з'явилася любовна лінія, чого так не вистачало. Після закінчення зйомок я взяв собі сорочку на пам'ять. Але вона не подобається моїй дружині, тому тримаю її у шафі. Якби я сам міг подорожувати у часі, то подивився б на планету через 50 років", - каже Лойд фанатам.

Біля платформи 9 і 3/4 із всесвіту Гаррі Поттера сидить бородатий чоловік в окулярах із картонним стаканчиком кави. Вглядається у натовп.

"Донька захотіла сюди прийти. Їй 11. Вдягла костюм коп'ютерного героя — маленької дівчинки, яка вбиває чудовиськ. Раніше я і сам грав у різні компютерні ігри, тепер от маєш. Пішла кудись із подругами. Неспокійно, але відпускаю", - каже Павло Панічев, 36-річний інженер.

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

Комікс "Хрущьовка" пропонують купити з передплатою. За 250 грн отримуєте сертифікат, за яким вам пришлють новий випуск, тільки-нр він буде готовий. Над ідеєю працює 7 художників. Разом навчаються в Дніпровському театрально-художньому коледжі.

"На території України сталась кліматична катастрофа, за сюжетом. Зона охоплює Дніпро, Київ, частину Донецька та Вінниці.Тепер там постійно відбуваються аномальні циклони, які люди не можуть контролювати. Третій рік вони ізольовані від зовнішнього світу. Тарас жив у Дніпрі завжди. Актор, вчився в театральному училищі до лиха. На форзацах коміксу зафіксований його щоденник із думками. В одній зі сцен пошкодив руку. Виліз назовні, щоб знайти провіант і медикаменти. Натомість знайомиться з рудим гуцлом-медиком і його сестрою. Приїхали з Західної України вчитись і жили в Дніпрі до початку подій. Усі герої знаходяться в різних кастах, але мають допомогти один одному, щоб вижитити", - каже художник Марія Бедніна, 18 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хижі птахи": з'явився перший постер і дата виходу

Надворі 10-метровий стіл накритий білою скатертиною й обставлений сотнею різних чашок. По обидва кінці стоять високі стільці зі спинками. На одному сидить дівчина у костюмі смерті. Тримає в руках косу.

"Сфотографуватись просять чоловіки і діти. Не відмовляю. Жінки обходять. Одна навіть перехрестила", - каже.

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

34 людини вишикувалися у чергу, щоб взяти автограф і сфотографуватися з актором Дені Трехо. Така можливість для кожного з цих людей коштувала 800 грн. Трехо грав антогоністів у фільмах "Мачете", "Відчайдушний", "Діти шпигунів" і "Від заходу до світанку".

"Я знімався в одному фільмі, і за сценарієм потрібно було вибити двері, взяти в руки дробовик і пограбувати банк. Так я і зробив - вибив двері, ударив охоронця і перезарядив дробовик. Тут мене режисер зупиняє і запитує, де я всього цього навчився. Тоді кажу: "Було у мене кілька американських банків", - згадує 75-річний актор. Шість разів відбував покарання у в'язницях Каліфорнії. Останній в'язничний термін — п'ять років. Наприкінці виступу показує своє легендарне тюремне татуювання на грудях - жінка у сомбреро.

Велика рожева крапля роздає наліпки з сердечком і написом "П'яточкін". Повнометражний 3D мульфільм "23 образи Петрика П'яточкіна" збираються випустити 2021-го за одноіменною книгою Наталії Гузєєвої. Оригінальний мультфільм знятий 1984-го студією "Київнаукфільм".

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комікси вивчають в університетах

"Це буде нова історія. Цього разу Петрик зламав руку. Потрапив до лікарні та дуже розлютився на своїх однокласників. Вирішив стерти всі їхні імена з листа, який вони написали. Кожному згадав його образу. Після діти зникли з реального світу й опинились у Баронії. Править нею злий Барон Примадонна. Тепер П'яточкіну потрібно дізнатися таємницю барона, щоб визволити однокласників. Йому допомагатиме Зіня. Це дитина, яка теж на всіх образилася, тому її перетворили на гумку", - каже Марія Гамуля, 22 роки, асистент продюсера.

Автор: Катерина Лук'яшко
  Comic Con Ukraine 2019
Comic Con Ukraine 2019

Рудоволосий лицар Джак Велат запрошує двох хлопців взяти участь у квесті.

"Від вас залежатиме, хто наприкінці переможе. За результатами напишуть фінал коміксу, який зараз у розробці. Поки йде протистояння двох фракцій — темних і світлих грифонів. Маєте обрати, кого підтримуєте. Маленький загін може зробити великий вклад", - каже воїн

"Чувак, це ж як на виборах. По ходу, я знаю, хто переможе", - сміється парубок у білому халаті, замащений у несправжню кров.

Щороку в останній четвер квітня у світі відзначають Міжнародний День дівчат в інформаційно-комунікаційних технологіях (ІКТ). Цьогоріч до конкурсу долучилась Україна, презентувавши комікс про пригоди 4 дівчат, які покажуть, як це бути дівчинкою-STEM (освітня програма для дівчат).

Зараз ви читаєте новину «Кліматична катастрофа в Україні та легендарне тюремне татуювання - Comic Con Ukraine-2019». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі