середа, 02 вересня 2020 00:45

Кінофестиваль Docudays UA мандруватиме Україною

Кінофестиваль Docudays UA мандруватиме Україною
У документальному фільмі War Note режисер Роман Любий зібрав і поєднав особисті відеозаписи з телефонів і камер українських солдатів на Донбасі. Працював над стрічкою 5 років. Фото: travelling.docudays.ua

У вересні стартує XVIІ Мандрівний міжнародний фестиваль документального кіно про права людини Docudays UA. Триватиме до кінця грудня й завітає до 21-ї області України. Фільми побачать мешканці понад 200 міст і містечок.

Мандрівний Docudays UA пропонує до перегляду 16 стрічок. Серед них - 3 повнометражні дебюти вітчизняних режисерів із Національного конкурсу DOCU/УКРАЇНА.

Картина Романа Любого War Note складається з особистих відеозаписів із телефонів, фотоапаратів і камер українських солдатів на Донбасі. На Docudays UA 2020 здобула спеціальну відзнаку в номінації RIGHTS NOW!, приз імені Андрія Матросова від організаторів фестивалю та приз глядацьких симпатій.

"Зарваниця" Яреми Малащука та Романа Хімея розповідає про паломництво до святині в Теребовлянському районі на Тернопільщині.

"Не хвилюйся, двері відчиняться" Оксани Карпович - про людей, яких вона зустрічала у столичних приміських електричках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Docudays UA 2020: назвали переможців міжнародного фестивалю документального кіно

Також у межах фестивалю покажуть, зокрема, нідерландський фільм "Панки" про групу підлітків, які впорядковують своє життя за допомогою психолога на віддаленій фермі у Франції. Бельгійсько-французьку стрічку "За кордоном" - про філіппінських жінок, які змушені їхати за кордон працювати хатніми робітницями та няньками. Венесуельську картину "Причина" - про Генеральну в'язницю Венесуели й корумповану пенітенціарну систему довкола неї.

Майданчиками для показів і обговорень стануть кінотеатри, будинки культури, школи, вищі навчальні заклади, кіноклуби, креативні простори, книгарні, бібліотеки та установи пенітенціарної системи. Також відбудуться онлайн-кінопокази та просвітницькі заходи. Незалежно від формату проведення заходів глядачі матимуть нагоду поспілкуватися з режисерами, запрошеними правозахисниками, діячами культури.

Місія Мандрівного фестивалю Docudays UA - створення можливостей для кожної людини в Україні дивитися талановите та актуальне документальне кіно з усього світу, формування активної громадянської позиції та поваги до людської гідності, підтримка розвитку вітчизняної кіноіндустрії.

Зараз ви читаєте новину «Кінофестиваль Docudays UA мандруватиме Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі