Ексклюзиви
понеділок, 07 грудня 2020 13:54

Картину Вінстона Черчилля продали за круглу суму

Картину колишнього прем'єр-міністра Великої Британії Вінстона Черчилля продали на аукціоні Sotheby's за 983 тис. фунтів стерлінгів - це $1,2 млн.

На картині 1930 року Черчилль зобразив 2 пляшки віскі, графин з водою та пару келихів, пише Unreservedmedia.

Звичку вживати віскі політик привіз із Індії, де служив. Солдати використовували напій як дезінфікуючий засіб, додаючи у воду. Тому на картині води намальовано так багато. Одна з пляшок віскі - Johnnie Walker Black Label, іншу важко впізнати. Алкогольний напій, зображений на полотні, аж ніяк не був улюбленим для Черчилля. Він надавав перевагу коньяку та шампанському.

Автор: instagram.com/sothebys
 

Політик досить серйозно займався живописом. Він написав до 500 картин, отримавши звання Почесного члена Королівської академії мистецтв. Частина його картин регулярно виставлялася у Великій Британії. Цю картину Черчилль подарував другові та соратнику Авереллу Гарріману.

Спочатку полотно виставили за 150 тис. фунтів, проте остаточна ціна перевищила її в 6 разів. Це найдорожча картина герцога, продана на аукціоні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комікс про Бетмена продали з молотка за рекордні $1,5 млн

12 лютого 1946-го колишній прем'єр-міністр Великої Британії Вінстон Черчилль вперше використав вислів "без коментарів", який став крилатим. Того дня він вийшов із Білого дому після переговорів з американським президентом Гарі Труменом.

Зараз ви читаєте новину «Картину Вінстона Черчилля продали за круглу суму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі