Ексклюзиви
пʼятниця, 09 грудня 2011 11:53

Через теплу осінь у Митрополичому саду розцвіла троянда

На початку зими, у Митрополичому саду, що знаходиться у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику, розпустилася чайна троянда.

Квітку помітили співробітники заповідника, які працюють у корпусі № 31. Неподалік росте ще один кущ, на якому з'явились бутони червоних троянд. Імовірно, квіти розпустилися через стійку теплу погоду, що спостерігається у Києві протягом всієї осені.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сотні лілій розцвіли в Національному ботанічному саду

"Раніше нічого подібного в своїй практиці я не зустрічав, - розповів старший майстер Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Леонід Жебровський, який доглядає за рослинами на території установи. - Усі троянди в заповіднику до 1 листопада належним чином підготували до зими: обрізали, підгодували та присипали землею. Але через дуже теплу осінь коренева система троянд не впала в стан спокою, а продовжувала функціонувати. Обрізані стеблини почали розвиватися, потім з'явилися бутони... Але ми зовсім не чекали, що чайна троянда розпуститься в грудні".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Магнолія розцвіла уперше за 7 років

За словами співробітників, які працюють у заповіднику, за останні 30 років троянди взимку тут розквітли вперше.

"Це цілком природно. Було тепло й засуха, тому коли з'явилась волога, вона розцвіла. У нас теж на вулиці цвітуть троянди", - пояснили в столичному ботанічному саду ім. Гришка.

Зараз ви читаєте новину «Через теплу осінь у Митрополичому саду розцвіла троянда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути