Ексклюзиви
четвер, 03 жовтня 2013 09:29

Відомий графітник цілий місяць буде залишати свої роботи на стінах Нью-Йорка

Автор: Фото: instagram.com/banksyny
 

Британський художник-графітчик Бенксі зробить місячну виставку своїх робіт на вулицях Нью-Йорка. Анонс заходу опублікували на офіційному сайті художника.

Виставка отримала назву "Better Out Than In" ("Краще назовні, ніж усередину"). Сенс назви розкриває цитата з Поля Сезанна, яка також наводиться на сайті Бенксі: "Картини, намальовані в стінах студій, ніколи не будуть такі хороші, як ті, що створені за їх межами".

Роботи Бенксі можна буде побачити на вулицях Манхеттена протягом усього жовтня. Під кожним з графіті вказано телефонний номер. При його наборі можна буде прослухати аудіофрагмент, що має відношення до графіті. Такі дзвінки - безкоштовні.

На сайті Бенксі наводиться пробний аудіозапис, що розповідає про виставку. У тексті диктор називає художника "Бенскай" (Bansky), а також повідомляє, що є вірогідність не побачити графіті, оскільки "до теперішнього часу вони, можливо, вже зафарбовані".

Перша робота вже виявили ??на околицях Чайнатауна. Інформація про місцезнаходження графіті опубліковали в блозі видання The Village Voice

Бенксі також завів інстаграм, який, скоріш за все, буде присвячений виставці "Better Out Than In". В даний час на відповідній сторінці розміщений знімок знайденої в Чайнатауні роботи, а також фотографія напису "This is my New Yourk accent... normally I write like this" ("Це мій нью-йоркський акцент... зазвичай я пишу ось так").

Бенксі - псевдонім найвідомішого у світі художника-графітника (своє справжнє ім'я він не називає). Перші роботи Бенксі з'явилися на вулицях британських міст на початку 1990-х. Деякі графіті художника виставлялися на торги.

Зараз ви читаєте новину «Відомий графітник цілий місяць буде залишати свої роботи на стінах Нью-Йорка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі