пʼятниця, 31 липня 2020 04:45

Історія кохання в таборі смерті: авторка світового бестселера візьме участь у BookForum

Автор: facebook.com
  На цьогорічному BookForum відбудеться онлайн-бесіда з австралійською письменницею Гізер Морріс
На цьогорічному BookForum відбудеться онлайн-бесіда з австралійською письменницею Гізер Морріс

Австралійська письменниця, авторка світового бестселера "Татуювальник Аушвіцу" Гізер Морріс стане гостею 27-го Львівського міжнародного BookForum. Пройде у форматі онлайн 16-20 вересня.

"Татуювальник Аушвіцу" - дебютний роман літераторки, який вийшов друком 2018 року. Книжку створено на основі реальних подій. 1942-го у концентраційному таборі "Аушвіц" зустрілися Лалі Соколов та Гіта Фурман. У Гіти стерлося татуювання з порядковим номером, а Лалі мав набити новий. Вони закохалися. Пережили випробування, розлуку й возз'єднання, яке переросло у 56 років подружнього життя.

Історію кохання записано зі слів самого Лалі Соколова, з яким письменниця познайомилася 2003-го. Чоловік понад 50 років мовчав про своє життя під час Голокосту й наважився поділитися подробицями про це лише у віці 87 років. Протягом трьох років Морріс навідувалась до Лалі, а він розповідав про те, що трапилося з ним у концтаборі. Спочатку написала історію у формі сценарію, а згодом перетворила на роман.

У світі було продано понад 3 млн примірників книжки. Твір очолив список бестселерів за версією The New York Times.

Українською "Татуювальника Аушвіцу" переклала Ольга Захарченко для видавництва "Книголав" 2018-го.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багато алкоголю, наркотиків та сексу — гостем BookForum стане зірка французької літератури

До 27 BookForum "Книголав" видає новинку від Гізер Морріс - сиквел до попередньої книжки - роман "Подорож Цильки".

"Це реальна історія про Сесилію Кляйн, дівчинку, яку в 16 років вислали в концтабір Аушвіц. У нелюдських умовах її врода та характер стали для неї порятунком і водночас прирекли на нові випробування. Після звільнення з Аушвіцу дівчину за так звану колаборацію з ворогом висилають у Сибір. Цильці доведеться подолати нелегкий шлях, щоразу знаходячи в собі сили, про які ніколи не здогадувалася", - йдеться в анотації.

Зараз ви читаєте новину «Історія кохання в таборі смерті: авторка світового бестселера візьме участь у BookForum». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі