неділя, 16 вересня 2012 00:09

Ірена Карпа закликала обливати лексуси кислотою

Ірена Карпа закликала обливати лексуси кислотою
Фото: Євген Борісов

Сьогодні у Львові під час круглого столу в рамках форуму видавців на тему "Громадянин митець. Навіщо письменнику висловлювати політичну і/або громадянську позицію?" українська письменниця та співачка Ірена Карпа закликала обливати дорогі автомобілі куплені на "брудні" гроші обливати ортофосфатною кислотою.

Під час обговорення письменників запитали яку б організацію вони створили.

"Якби я була Ернесто Геварою, то у мене  були би склади зі зброєю, відповідно, - сказала Ірена Карпа. – Якби я була хоча би Боно, то в мене було би достатньо грошей, щоб спонсор нути нашу місцеву ІРА (Ірландська республіканська армія, яка боролася впродовж останніх ста років проти британської окупації на ірландських землях – Gazeta.ua). Але так, як я є тим, ким я є, доводиться підтримувати теорію і практику ненасильницького супротиву".

Проте пізніше Карпа змінила свою думку.

"Я думаю, якби мені довелося очолювати якийсь рух. То він був би молодіжно-хуліганський – засміялася Ірена. – Молодіжний, бо молодь бігає швидше. А стратегія була би "за базар отвєтіш". Ми знаєм добре скільки корупції є на рівні навчання. Скільки є депутатських синків. Що збивають бабусь і перехожих й лишаються безкарними. Я проти того, щоб їх іти й і вбивати. Їх карма в наступному житті покарає. Але зараз вони всі сильно трясуться над всіма своїми матеріальними благами. І така річ, як порча матеріального блага є абсолютно не винною. Але як вона діє".



Далі Карпа розповіла, яким саме чином краще псувати майно.

"Ми ж всі чудово розуміємо, що цей депутатський синок не міг у свої 20 років заробити на позолочений лєксус, - переконувала письменниця. – Відповідно ти бачиш бабусю і зіставляєш дві речі: скільки вона отримує, які копійки і на чому їздить він. Ми ж усі розуміємо, скільки вони отримують офіційної зарплати і як вони живуть. Кожна машина забризкана фарбою, кожна пляшка кока-коли вилита під капот дорогої машини, якщо ви розумієте чия це машина, або ортофосфатної кислоти – це прості речі хуліганські, але це дійсно діє. Свого часу в Німеччині це призвело до того, що люди перестали випєндрюватися своїми матеріальними благами й поводитися тихіше".

Зараз ви читаєте новину «Ірена Карпа закликала обливати лексуси кислотою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

44

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі