понеділок, 27 серпня 2012 13:40

Карпа запрошує до свого раю з ковбасами замість райських кущів

Автор: Фото: vsiknygy.net.ua
 

Новий роман Ірени Карпи "З роси, з води і з калабані" вийде друком до Форуму видавців у видавництві "Клуб Сімейного Дозвілля" та буде вперше презентований у Львові 14-15 вересня.

Історії з дитинства, які дітям читати заборонено – про нову книжку несамовитої та непередбачуваної Ірени Карпи можна сказати саме так. Роман "З роси, з води і з калабані" Ірена Карпа написала у такому собі стилі мемуарів зірки, за яку жоден літературний негр не взявся б писати автобіографію. Тож тепер все має робити сама: попри глянцеві обкладинки, попри спалахи софітів Карпа запрошує читачів до свого раю з ковбасами замість райських кущів. У новій книжці вона тішитиме шанувальників своєї творчості  безкомпромісністю дитячих спогадів (З роси...), бентежитиме картинами підсвідомості, які не навідували навіть Сальвадора Далі (...з води), зваблюватиме приватними розмовами в богемному середовищі (...і з калабані).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це будуть викинуті в трубу татові гроші", - Ірена КАРПА, 31 рік, письменниця, лідер рок-гурту Qarpa

Прочитавши "З роси, з води і з калабані" зіркова телеведуча Катя Осадча зазначила про роман: "Карпу необхідно читати – її жвава, жива мова, гострий гумор та небанальні образи стануть бальзамом на душу тих, хто скучив за актуальним українським словом. Влучна і щира, вона запрошує до світу своїх героїв, які геть усі здаються тобі добре знайомими з дитинства".

А лідер гурту "Тартак" Сашко Положинський підмітив схожість свого дитинства з Карпиним: "У нас з Іренкою ніби й різниця у віці трохи є, і відстань між нашими рідними містами десь із 300 кілометрів, мабуть, і жив я значно ближче до поліщуків, ніж до гуцулів... А читаю оці її кумедні історії – і немов про своє дитинство".

Зараз ви читаєте новину «Карпа запрошує до свого раю з ковбасами замість райських кущів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі