пʼятниця, 03 серпня 2012 13:21

Цьогорічний Форум видавців сподівається на активність львів'ян

Цьогорічний Форум видавців сподівається на активність львів'ян
Організатори Форуму просять поспішити з подачею заявок. Фото: philharmonia.lviv.ua

До участі у 19-му Форумі видавців у Львові на 1 серпня подано 305 заявок від видавництв та книготорговельних структур. Про це повідомляє прес-служба Форуму.

"Більшість заявок на стендові місця були подані ще до 25 червня. Виставкової площі в Палаці мистецтв усім охочим, як і щороку, не вистачає. В списку очікування вже 15 видавництв, а заявки продовжують надходити. Трохи гірша ситуація з оплатою, видавці скаржаться, що не мають коштів, тому що дуже зменшилися продажі. Сподіваються на активність львівських читачів, які прийдуть на Форум", – коментує виконавчий директор Форуму видавців Катерина Шевченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Якщо взяти одну доярку, футболіста і співачку, система від того не оновиться" - Забужко

Участь в програмах Форуму вже підтвердило 108 письменників. Зокрема, DBC Pierre (Велика Британія), Вірляна Ткач (США), Богдан Задура (Польща), Мартін Поллак (Австрія), Адам Загаєвський (Польща), Дон Бруно Ферреро (Іспанія), Валерій Шевчук, Оксана Забужко, Юрій Андрухович, Юрій Іздрик, Ірена Карпа, Наталя Гузєєва (Україна) та інші.

На конкурс на здобуття премії "Найкраща книга Форуму-2012" уже подано 134 нові книжки від 35 українських видавництв, але основна їх кількість надійде до кінця серпня.

Цьогоріч на Форумі заплановано немало цікавих проектів і презентацій.

Мартін Поллак, австрійський письменник, журналіст та перекладач, проведе воркшоп, де поділиться своїм професійним досвідом та розповість про те, як організовувати культурні обміни. Зокрема, розкаже про програму "Tranzyt: Польща, Україна, Білорусь", куратором якої він є.

Ідея Поллака: завдяки спільним акціям з польськими авторами, які є популярні в Німеччині, зробити популярнішими якісні, але поки що менш відомі німецькому читачеві, українську та білоруську літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Відкриту ніч" провели на березі Дніпра

Автор сценаріїв до знакових українських анімаційних фільмів "Капітошка" та "Як Петрик П'яточкін слоників рахував" Наталя Гузєєва, презентує повість "23 образи Петрика П'яточкіна" (видавництво "Теза") та проведе майстер-клас "Як писати сценарії для мультфільмів".

Крім того, Форум вперше проведе фестиваль літературних фестивалів "Контекст" і створить "Довідник літературних подій".

Форум видавців у Львові – найбільший в Україні книжковий ярмарок (з 1994), що має статус Національного згідно з Указом Президента України, та Міжнародний літературний фестиваль (з 2006). В цьому році Форум відбудеться 12-16 вересня.

Планується, що в його роботі візьмуть участь 400 видавництв, 150 авторів, відбудеться понад 400 літературно-мистецьких акцій. Почесний гість Форуму – DBCPierre (Велика Британія), лауреат Букерівської премії.

У межах 19-го Форуму видавців відбудуться також Міжнародний літературний фестиваль, Фестиваль літературних фестивалів "Контекст", Фестиваль перекладів TRANSLIT, Фестиваль "Бруно Шульц: 120 років від народження і 70 років від трагічної загибелі", "Ніч поезії і музики нон-стоп", фестиваль "Від Сковороди до Сковороди": 290 років від дня народження", Видавничий бізнес-форум, Бібліотечний форум.

Зараз ви читаєте новину «Цьогорічний Форум видавців сподівається на активність львів'ян». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі