четвер, 02 серпня 2012 11:17

Автор Капітошки і Петрика П'яточкина їде в Україну

Автор Капітошки і Петрика П'яточкина їде в Україну
"Як Петрик П'яточкін слоників рахував" — український анімаційний фільм, знятий у 1984 році студією Київнаукфільм.

Наталя Гузєєва, дитяча письменниця, автор сценаріїв до анімаційних фільмів "Капітошка" та "Як Петрик П'яточкін слоників рахував", презентує на Форумі видавців у Львові повість "23 образи Петрика П'яточкіна" (видавництво "Теза") та проведе майстер-клас "Як писати сценарії для мультфільмів".

До Львова письменниця приїде з Німеччини, де проживає від 1995 року.


ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Сенс існування кінотеатрів — дати перед показом рекламу" - Степан Коваль

У її програмі на Форумі видавців:

13 вересня автограф-сесія на стенді Тези, презентація книжки "23 образи Петрика П'яточкіна".

14 вересня - читання українською і німецькою мовами "23 образи Петрика П?яточкіна" (переклад Клаудії Датте). Захід за підтримки Гете-Інституту.

15 вересня -  майстер-клас Наталі Гузєєвої "Як писати сценарії до мультфільмів".

Нагадуємо, що цього року письменниця святкує ювілей - Наталя Гузєєва народилася 8 серпня 1952 року в Києві. Закінчила Київський державний університет імені Тараса Шевченка, факультет кібернетики, відділення структурної лінгвістики (1974). Працювала лінгвістом, перекладачем, журналістом, редактором мультиплікаційної студії  "Укранімафільм". Член Національної спілки кінематографістів України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Їжачок у тумані" допоможе завершити новий фільм Норштейна

За її сценаріями знято мультфільми:

"Капітошка" (1980)

"Як Петрик П?яточкін слоників рахував" (1984)

"Повертайся, Капітошко!" (1989)

"Любов і смерть картоплі звичайної" (1990),

"Було нудно" (1991),

"Тополя" (1996, у співавт.)

Гузєєва є автором численних дитячих книжок, які до 1993 року виходили у видавництві "Веселка", їх загальний тираж перевищив 6 млн примірників. Зараз її книжки видаються в українських видавництвах "Теза", "Видавництво Старого Лева" та "Едіпресс Україна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український мультик показуватимуть в індійських кінотеатрах

Форум видавців  у Львові - найбільший  в Україні книжковий ярмарок  (з 1994)  та  Міжнародний літературний фестиваль (з 2006). В цьому році Форум відбудеться 12 - 16 вересня. Планується, що в його роботі візьмуть участь  400 видавництв, 150 письменників, пройде  понад 400 літературно-мистецьких акцій. Почесний гість Форуму - DBC Pierre (Велика Британія), лауреат Букерівської премії.

У межах 19-го Форуму видавців відбудуться також Міжнародний літературний фестиваль, Фестиваль літературних фестивалів "Контекст", Фестиваль перекладів TRANSLIT, Фестиваль "Бруно Шульц: 120 років від народження і 70 років від трагічної загибелі", "Ніч поезії і музики нон-стоп", фестиваль "Від Сковороди до Сковороди: 290 років від дня народження", Видавничий бізнес-форум, Всеукраїнська премія "Найкраща книга Форуму-2012".

Зараз ви читаєте новину «Автор Капітошки і Петрика П'яточкина їде в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі