неділя, 17 липня 2016 11:17

Іноземних режисерів цікавлять Чорнобиль, наркоманія та дитячі будинки

Іноземних режисерів цікавлять Чорнобиль, наркоманія та дитячі будинки
фото: hromadske.ua

"Закордонних режисерів-документалістів в Україні цікавлять фільми про Чорнобиль, наркоманію, дитячі будинки. Людям завжди цікаво дивитися на негаразди інших", - каже письменниця, перекладач Ксенія Харченко.

Вона була програмним координатором Міжнародного фестивалю документального кіно про права людини Docudays. Брала участь в організації мистецького фестивалю "ГогольFest".

Каже, у зарубіжних стрічках фестивалю показували такі страшні злидні й нещастя, що в українців наставав момент катарсису: у нас не так усе погано.

"Приятелька координувала роботу режисерів, які приїжджали. На зарубіжному фестивалі зустрілися з колегою з африканської країни. Він каже: "У нас є хороші школи, нормальні державні установи, театри, галереї. Але це не цікавить людей. Вони приїздять і шукають якогось жаху. Змушений їм це показувати. Хоча імідж моєї країни від цього страждає", - додає Ксенія Харченко.

Більше читайте у матеріалі "Нинішні 20-річні дуже відрізняються від 30-річних" в журналі "Країна" за 14 липня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Багатьох людей могли закатувати через цей фільм"

Зараз ви читаєте новину «Іноземних режисерів цікавлять Чорнобиль, наркоманія та дитячі будинки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі