неділя, 16 вересня 2012 03:34

Іллєнко шукає гроші, щоб показати "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" в Америці

Іллєнко шукає гроші, щоб показати "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" в Америці
gazeta.ua

Режисер Михайло Іллєнко вважає за честь, що його фільм "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" потрапив у номінацію на "Оскар". Тепер він шукає гроші, щоб гідно представити стрічку у США.

"Для мене велика честь, що колеги запропонували номінуватися на "Оскар".  Це перший крок. Що буде далі – ніхто не знає. У мене досвіду нема", - розповів Михайло Герасимович під час візиту до Тернополя.

Він наголосив, що насамперед потрібно буде організувати велику промокампанію в Америці.

"Це має бути серйозна підготовка. Сама кампанія передбачає контакт із пресою, проморолик, звернення до рекламних агенцій. Я вже говорив із продюсером. Думаю, де взяти гроші.  Якщо Україна посилає на конкурс – треба там не загубитися", - акцентував режисер.

Перш ніж стрічку подивиться журі конкурсу, її мають випустити у прокат у США. Тільки після цього американська кіноакадемія подивиться фільм і буде приймати своє рішення.

Михайло Іллєнко також розповів, за якою формулою знімав стрічку "ТойХтоПройшовКрізьВогонь"

"Перша думка була зробити фільм за принципом "ми - для себе - про нас". За цією формулою дуже мало знімається фільмів в Україні. А глядач хоче "дивитися в люстерко", бачити актуальні події, резонувати. І друге – хоч банально, та глядач насамперед іде за героєм. У нас мало знімають, але багато неспроможного, напівхворого героя. Цю традицію треба змінювати. Бо герой заряджає своєю енергією", - пояснив він.

Зараз ви читаєте новину «Іллєнко шукає гроші, щоб показати "ТойХтоПройшовКрізьВогонь" в Америці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі