неділя, 04 листопада 2012 12:11

IAMX покажуть українцям японське порно з елементами шизофренії
8

IAMX на фестивалі "Старе місто", 2010
Фото: Наталка ШЕВЧУК
Публіка спантеличена появою Кріса Корнера, "Старе місто", 2010
Публіка розсмакувала музику IAMX, "Старе місто", 2010
Палкий прийом  IAMX на "Старому місті" у 2011
 IAMX на "Старому місті" у 2011

В листопаді до України вже вчетверте приїдуть англійські рок-електронщики IAMX.

З Україною у цього гурту особливі стосунки. Коли 2010-го вони вперше приїхали на міжнародний фестиваль "Старе місто" у Львів, реакція публіки була дещо неоднозначною. Тодішніми хедлайнера були "Goran Bregovic Wedding and Funeral Band" і "Океан Ельзи", тож народ переважно прийшов погоцати разом із етно-шаленим Бреґовічем і поспівати разом із рідним серцю Вакарчуком. Поява на сцені епатажного лідера IAMX Кріса Корнера, в чорних незбагненних одежах та з нафарбованим обличчям, викликала подив у доброї половини фестивальників. Друга ж половина, переважно жіночої статі, характерно постогнувала.  Не знали, як реагувати і на музику: якийсь абсолютно дикий синті-поп всуміш з дарк-электро, шалені барабани, і надиво ніжний вокал Корнера. Саме ця нетривіальна суміш, приперчена харизмою музикантів, врешті і завела скептичну частину публіки. Подивував Корнер і грою на терменвоксі  (електромузичному інструменті, що перетворює рухи на звук). Тож, вже пісню на п'яту весь львівський стадіон "Україна" був безнадійно закоханий у музику IAMX. Хоча, мабуть таки, не весь, бо якась вже аж надто вишукана їхня творчість. З пивом "не катить".

В той же вечір, натхненний таким неочікувано теплим, чи то пак, спекотним прийомом, Корнер обіцяв повернутися. І таки повернувся. Рівно за рік, на те ж "Старе місто". 2011-го на їхній виступ чекала ще більша команда прихильників, Крісу Корнеру подарували капелюшок в його стилі, а зближення з публікою було буквальне: музикант частенько спускався зі сцени до фанів і перезбуджених фанаток. І знову обіцяв повернутись.

За півроку IAMX приїхали до Києва. З прощальним концертом. Виступали в інтимній атмосфері "CrystalHall" у супроводі психоделічного відеоряду. Але, на щастя для армії прихильників, що зростає після кожних Корнерових відвідин України, концерт виявився не зовсім прощальним. Точніше, зовсім не прощальним. Вже 10 листопада цього року, в "CrystalHall", IAMX продовжить традицію щорічних  побачень з українцями.

Кріс Корнер запевнив, що на Київ чекають епатажні декорації, експерименти з бітом та електро-попом, фарби і костюми, рок і гламур, вальсуючі переходи від любові до ненависті з елементами реінкарнації, цирку і шизофренії.

"Концерт IAMX – це море емоцій, яскравих рухів, японське порно, баси, піт і сльози. Розкішний безлад!" – додає харизматичний Кріс.

Вже у грудні вийде перший сингл з нового альбому IAMX "The Unified Field", що готується до релізу спільними зусиллями музикантів і фанів. На базі "Pledge Music" створений фонд, в якому кожен, хто має на рахунку мінімум 10 євро може пожертвувати на новий альбом. Зібрані кошти підуть на просування альбому та організацію туру. Ексклюзивно, за тиждень до концерту, "The Unified Field" з'явиться у ротації українських радіостанцій.

Кріс Корнер запрошує на концерт у Києві

Зараз ви читаєте новину «IAMX покажуть українцям японське порно з елементами шизофренії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі