четвер, 05 січня 2012 15:26

Спецтема: Скандальна забудова Андріїівского узвозу

Художники побоюються підпалу на Андріївському узвозі, не сплять ночами

Художники побоюються підпалу на Андріївському узвозі, не сплять ночами

Художники побоюються підпалу художньої майстерні Національної спілки художників України, яка розташована на Андріївському узвозі, 18.

"Люди змушені там ночувати. На всі новорічні свята там встановлено цілодобове чергування, щоб приміщення не спалили", - заявив сьогодні на прес-конференції з заступник голови правління громадського об'єднання "Кияни, об'єднуємося!" Володимир Бондар.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день на Андріївському узвозі розрита дорога, де проводяться роботи із заміни інженерних мереж, тому проїзд пожежної машини, в разі пожежі, фактично неможливий.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Німець влаштував 53 підпали автівок і будівель у США

Депутат Київради Олександр Бригинець нагадав, що художню майстерню Національної спілки художників України намагаються виселити з орендованого ними приміщення на Андріївському узвозі, 18.

Бригинець раніше заявив, що в 2007 році це приміщення було продано приватним структурам, всупереч бажанню спілки художників, як орендарів. Сьогодні художники у суді доводять, що продаж будівлі було здійснено незаконно і всупереч інтересам міста. Рішення про купівлю будівлі комерційною структурою вивчається прокуратурою столиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Безхатченко підпалив управління Охорони здоров'я у Севастополі

Національна спілка художників України орендує це приміщення з 1982 року, в майстерні працюють 18 художників.

Згідно з орендним договором, художники можуть перебувати у приміщенні до реконструкції будівлі, проте, ні плану реконструкції, ні затвердженої документації на сьогоднішній  день не існує.

Зараз ви читаєте новину «Художники побоюються підпалу на Андріївському узвозі, не сплять ночами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі