Ексклюзиви
четвер, 22 березня 2012 13:49

Художник творить скульптури з поліетилену
21

Фото: Фото з сайту re-actor.net

Пакистанський художник-скульптор Халіл Чішті (Khalil Chishtee) використовує сміттєві пакети для створення своїх скульптур. В них, на його авторському думку, головне не зображення, а емоційна складова кожного елемента.

Створювати роботи лише зі сміттєвих пакетів - занадто дороге задоволення. Тому Халіл Чішті використовує і напівфабрикатні поліетиленові плівки.

В даному випадку, матеріал, що використовується пакистанським майстром, є метафорою, яка допомагає долати життєві перешкоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шотландка фотографує мильні бульбашки

"Поліетилен незмінний. Ми змінюємо свій зовнішній вигляд, смаки, інтереси, навіть релігію. А от пластик яким був їм, таким і залишається. Чому ж ми не можемо завжди залишатися такими, як є? "- Каже Халіл.

Цей матеріал не вимагає фізичної сили для його обробки. Але Халіл вважає, що фантазію він може добре підкріпити. Сміттєві пакети та образи, які втілює Халіл Чішті, дуже символічні, - це стереотипи, які формують політики і ЗМІ, про вихідців з Індії, Пакистану й інших арабських держав.

Халіл Чішті народився 1964 року в Пакистані. Він закінчив Каліфорнійський університет, а також навчався в декількох студіях в Сакраменто і Пласервіллі. Зараз живе, працює і проводить виставки в двох країнах - Пакистані та США.

Зараз ви читаєте новину «Художник творить скульптури з поліетилену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі