середа, 29 лютого 2012 14:21

Художник створює 3D-картини на снігу
19

Фото: Фото з сайту adme.ru

Французький художник Сімон Бек (Simon Beck) малює свої "картини" на замерзлих поверхнях Савойських озер, яких у цій частині Франції досить багато

Кожен зимовий день Сімон Бек одягає снігоступи і йде гуляти замерзлими озерами. Після 5-9 годин бродіння по снігу його сліди складаються в чіткий геометричний малюнок. Розмір кожного такого зображення сягає величини розміром з три футбольні поля.

ФОТОРЕПОРТАЖ: Китаєць робить себе невидимкою за допомогою фарб і ландшафту

Дивна особливість малюнків на снігу полягає в тому, що вони набувають 3D-ефекту, якщо дивитися на них з висоти. Тоді як аналогічні роботи інших художників двовимірні. Час існування шедевра на снігу визначає погода. Перший же сильний вітер або сніг руйнує ці творіння. Іноді Сімон відновлює заметену снігом картину, іноді приступає до створення нової.

Бек почав займатися живописом на снігу після травми обох ніг, отриманої в результаті катання на гірських лижах. Єдиною фізичною вправою, яка не заподіювала йому болю, стали для Сімона неспішні прогулянки по рівному снігу. А створення малюнків привносило сенс у ці безцільні бродіння. Згодом Сімон почав фотографувати свої творіння, які й прославили його в мережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Старовині ікони потерпають від різких перепадів температури

Малюючи свої картини, Сімон Бек не користується ніякими спеціальними інструментами і матеріалами. У творінні беруть участь тільки сніг і він сам.

Свої неспішні прогулянки по снігу Бек перетворює на акти творчості. Адже ходить він не випадковими маршрутами, а заздалегідь визначеним шляхом. І результатом цього стають справжні картини, які не соромно називати "мистецтвом".

Створення однієї подібної картини займає близько десяти годин. Причому, на відміну від інших художників, Сімон Бек не має права на помилку - свіжий сніг не прощає найменших відхилень від первісного плану. Маленьке порушення, і багатогодинна робота виявляється марною.

Зараз ви читаєте новину «Художник створює 3D-картини на снігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі