вівторок, 21 лютого 2012 18:06

Китаєць робить себе невидимкою за допомогою фарб і ландшафту
20

Hide in the City - 96 : Supermarket III
Фото: Фото з сайту: adme.ru
Hiding in the City - Dragon Series, No. 3 of 10 panels
City Hiding no.95
City Hiding no.92
Hiding in the City No. 94 - In the Woods

Liu Bolin народився в провінції Шаньдун Китаю в 1973 році. Він отримав ступінь бакалавра образотворчого мистецтва у Коледжі Мистецтв у Шаньдуні 1995 року та ступінь магістра в Академії мистецтв у Пекіні 2001 року.

Bolin належить до покоління, яке досягло повноліття на початку 1990-х, коли Китай після культурної революції почав насолоджуватися швидким економічним зростанням й відносною політичною стабільністю.

Його роботи виставлялися в музеях в усьому світі. Художник також відомий як "людина-невидимка" завдяки стилю "творчого камуфляжу", у якому працює Liu Bolin. Найпопулярнішою серією є "Hiding in the City", робота над якою тривала у 2005 році.

Техніка "творчого камуфляжу" полягає в розмальовуванні людей під об'єкти навколишнього середовища, завдяки чому вони зливаються з довкіллям й стають зовсім невидимі оку.

Liu Bolin примудряється змішуватися з навколишнім середовищем, яким би воно не було. Він стверджує, що його діяльність є реакцією на переслідування і закриття урядом у 2005 році його майстерні. Свої проблеми з китайською владою він вирішує, поширюючи свої фотографії по всьому світу і виставляючись в найбільших музеях сучасного мистецтва Азії, США та Європи.

На створення однієї фотографії Liu Bolin витрачає близько десяти годин. За допомогою асистента художник розмальовує себе під вибраний фон. Потім роблять декілька знімків. Не обходиться без курйозних випадків: багато перехожі, не помічаючи замаскованого художника й лякаються, коли він раптом починає рухатися.

Liu Bolin брав участь у створенні соціальної реклами. Він робив камуфляж для соціального ролика про солдатів, які повернулися з воєн у Іраку й Афганістані. Ідея полягала у тому, що ветерани лишаються одинокими у мирному світі, бо їх не можуть зрозуміти.

Зараз ви читаєте новину «Китаєць робить себе невидимкою за допомогою фарб і ландшафту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі