Ексклюзиви
середа, 11 липня 2018 13:00

Художник малює обличчя дітей на мішенях для стрільби
9

Qtargets – послання миру
Фото: Ольга Васьків
Qtargets – послання миру
Qtargets – послання миру
Qtargets – послання миру
Qtargets – послання миру

Виставку міжнародного художнього проекту і соціальної акції "Qtargets – послання миру" українського художника Андрія Черновола відкрили у Львівському Палаці мистецтв 10 липня. Художник свої роботи творив на паперових мішенях для стрільби. За задумом, мішень у цій виставці – основа для картин та символ миру.

Перша виставка художника відбулася у Катарі, картини побували у Нью-Йорку, Лондоні, Швейцарії та Києві. На виставці у Львові представлено 26 картин, які складаються із майже тисячі мішеней. Це побажання від громадян понад п'ятдесяти країн світу. Кожен папірець має свій номер і той, хто підписав, зможе відстежити в мережі інтернет, у якому куточку світу його мішень і частиною якої картини стала. Художник запрошує усіх відвідувачів залишити своє послання світу.

"Коли людина заповнює мішень із позитивним посланням, то вона автоматично стає художником. Його робота стає частиною великої картини. На мішенях пишуть свої побажання, цілі. Потім я їх використовую як полотно для малюнків. Творю лише прозорою фарбою, щоб кожен зміг прочитати своє послання", – каже Андрій Черновол.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За кожне слово у фільмі актору платили 20 тисяч доларів

Ідея виставки виникла у митця під час подорож по країні Катар. На стрільбищі побачив мішені, які наштовхнули на задум проекту. У 2016 році Андрій Черновіл написав серію картин на мішенях для стрільби розміром 70х100 см. Малював дитячі і дорослі усміхнені та сумні обличчя.

"У цьому проекті мішень не є символом агресії і війни, а ціллю досягнення будь-якого результату, зокрема, миру у всьому світі. Зараз болюча тема усюди", - каже митець.

Разом із роботами Черновола можна побачити картини художників із Катару. Далі виставку покажуть в Італії. Триватиме мистецький проект до 22 липня.

26 червня у Львові на !FESTrepublic відбувся концерт культового гурту "Воплі Відоплясова". Перед самим виступом ВВ влаштували фан-зустріч. Фани ставили найрізноманітніші запитання про життя і плани гурту, спілкувалися та брали автографи.

Зараз ви читаєте новину «Художник малює обличчя дітей на мішенях для стрільби». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі