Ексклюзиви
середа, 27 червня 2018 16:50

За суперхіт про зіроньки і річеньку ВВ отримали три престижні нагороди
11

Концерт ВВ
Фото: Фото: О.Васьків
Концерт ВВ
Концерт ВВ
Концерт ВВ
Концерт ВВ

26 червня у Львові на !FESTrepublic відбувся концерт культового гурту "Воплі Відоплясова". Перед самим виступом ВВ влаштували фан-зустріч. Фани ставили найрізноманітніші запитання про життя і плани гурту, спілкувалися та брали автографи.

Український рок-гурт, створений у 1986 році. Лідером гурту є вокаліст Олег Скрипка. "Воплі Відоплясова" є засновниками українського рок-н-ролу та неостилю етно-рок. Саме вони першими заспівали рок українською за межами України. Гурт ВВ старший на 5 років за Незалежну Україну. У 2016 році ВВ відзначив свій 30-ий день народження. Сьогодні "Воплі Відоплясова" - один із найпопулярніших у світі українських рок-колективів, що дає до 200 концертів на рік і, за словами відомого російського журналіста Артемія Троїцького, є "еталоном "живо-концертного" східнослов'янського рок-бенда, і еталоном досі неперевершеним".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Плач Єремії відіграли у Львові тригодинний концерт

На концерті Олег Скрипка виконав найкращі хіти - "Весна", "Танці", "Юра", "Горіла сосна", "Країна мрій" та багато інших. Доречі, пісня "Танцi" стала неофіційним гімном гурту. Цей твір перетнув кордони республіки і познайомив решту міст Радянського Союзу з багатообіцяючими дебютантами з Києва. А за суперхіт "Весна", виданий 1997-го року, гурт ВВ отримав три "Золоті Жар-Птиці" на фестивалі "Таврійські ігри".

Українська академія лідерства у Львові, яка є співорганізатором проекту, влаштувала благодійний аукціон під час концерту. Лоти на аукціоні - речі музикантів та призи купували шанувальники музики за дуже високі ціни, змагалися між собою. Гроші з аукціону скерують на навчальні проекти студентів. "Українське Вибране" - це серія концертів українських гуртів, які вже стали частиною української культури. Це спільний проект холдингу емоцій !FEST та Української академії лідерства. В першому сезоні "Українського Вибраного" вже відбулись концерти гуртів "Кому Вниз", "Тартак", "Плач Єремії" та "Піккардійської Терції".

11 травня в львівському клубі !FESTrepublic пройшов концерт українського гурту "Плач Єремії". Це третій захід із серії концертів культових українських виконавців "Українське вибране". "Плач Єремії" вже майже 30 років на сцені. Гурт на початку 1990 року заснував Тарас Чубай. У перший склад гурту увійшли гітарист Олег "Білий" Шевченко, барабанщик Мирон Калитовський, арфістка Аліна Лазоркіна та віолончеліст Олекса Пахолків. Назва гурту узята з поезії Григорія Чубая, батька Тараса Чубая.

Зараз ви читаєте новину «За суперхіт про зіроньки і річеньку ВВ отримали три престижні нагороди». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі