вівторок, 03 липня 2018 17:00

За кожне слово у фільмі актору платили 20 тисяч доларів

За кожне слово у фільмі актору платили 20 тисяч доларів
"Термінатор 2: Судний день". Фото: okino.rу

Після успіху першого "Термінатора" Джеймс Кемерон почав знімати продовження лише через кілька років. 3 липня 1991 року у США пройшла прем'єра фільму "Термінатор 2: Судний день" з Арнольдом Шварценеггером у головній ролі. Фільм отримав близько 20 нагород, в тому числі чотири "Оскари". Сума зборів склала $519,8 млн.

Сюжет зародився з короткої записки Кемерона: "Молодий Джон Коннор і прибулець з майбутнього Термінатор, який стає його другом". Кемерон вирішив зробити головним героєм хлопчика, який завдяки зустрічі з Термінатором набуває моральних принципів, усвідомлює цінність людського життя. Він дає Т-800 команду не вбивати, що суперечить всій суті робота. Кемерон вбачав основну ідею нового фільму в тому, як люди втрачають людяність і стають схожими на машини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Альпініст за 41 годину підйому на гору постарів на 10 років

Джеймс Кемерон запросив до зйомок актрису Лінду Гамільтон, що грала Сару в "Термінаторі". Вона погодилася, за умови, що її героїня стане дещо божевільною. Ще для першого фільму Кемерон придумав образ робота, який змінює форму. Джеймс звернувся в компанію ILM. На цей спецефект було витрачено 9 місяців, а тривав він 75 секунд.

Зйомки стартували у жовтні 1990 року і тривали 171 день. У всьому фільмі використовується тільки 3 з половиною хвилини комп'ютерної графіки, проте її створення зайняло 10 місяців та коштувало $5,5 млн. Кожна секунда обходилас приблизно у $26 тис. Решта сцен, в тому числі з Т-1000, знімалася з використанням гриму, ляльок, і мініатюр. Гонорар Шварценеггера за другу частину склав $15 млн - по двадцять тисяч за слово. Фраза "Аста ла віста, бейбі" коштувала $80 тис.

Незважаючи на такі божевільні на той час витрати, фільм у 5 разів окупив їх, зібравши майже $520 млн касових зборів. Таким чином, після виходу в прокат 1992-го року він потрапив до трійки найкасовіших фільмів усіх часів.

Найкасовіший фільм за всю історію кіно до виходу "Титаніка" заробив $914,7 млн у світовому кінопрокаті. 1 червня 1993 року вийшов у прокат фільм Стівена Спілберга "Парк Юрського періоду".

Зараз ви читаєте новину «За кожне слово у фільмі актору платили 20 тисяч доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі