середа, 28 листопада 2012 16:33

Художниця пише пейзажі за принципом вітру
10

Фото: Фото: Валерія Радзієвська

У Культурно-мистецькому центрі "Майстер-клас" діє виставка 32-річної львівської художниці Любові Сенчук "Пори року".

"Я часом не можу надивуватися, наскільки різною буває природа. І водночас такою багатою. Скільки фантазії потрібно було, щоб це все придумати від мікросвіту до великої цілості. Воно існує, живе і саме так змінюється. Ніхто його ніде не підфарбовує і не поправляє, щоб гарно було, хіба що сонце, і вітер, і дощ. А так все вільно відбувається",- ділиться Любов Сенчук.

Кілька десятків полотен художниця написали глибокими мазками яскравими фарбами. Не вимальовуючи деталей, але даючи відчути в її картинах вітер. Такі самі вони спонтанні.

Культуролог Катерина Тарчевська каже, що цікартини "звучать" для неї джазом. "З імпровізаціями, несподіваними змінами ритму та настрою. Полотна написані у вільній енергійній манері, Любов екпериментує з формою та фактурою. Хоча у зображенні величезна кількість природних відтінків, вони не перетворюють полотно на занадто яскраве і кричуще, а навпаки – надають ритму й пульсації".

Побачити картини Любові Сенчук у Києві можна буде до 17 грудня.

Зараз ви читаєте новину «Художниця пише пейзажі за принципом вітру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі