середа, 28 листопада 2012 10:18

На виставці наскельного живопису показують написи на стінах

У центрі сучасного антимистецтва в центрі Києва відкрилася виставка наскельного живопису.

"Відвідувачі експозиції можуть ознайомитися із серією фотознімків, на яких - цікаві, інколи нез'ясовні написи на стінах і парканах міст", - кажуть організатори. За задумом авторів, виставка має показати, що навіть старі сірі стіни можуть бути більш "глибокими" і змістовними, ніж дорогі полотна від художників з прославленими іменами.

"Центр антимистецтва як завжди дивує небанальними експозиціями, - ділиться враженнями від виставки Олексій, 27 років, - Цього разу автори виставки показали, що вуличний живопис можна бачити не лише у графіті, а й у звичних написах. Так, більшість із них - банальні, але ж трапляються і влучні фрази, прості, але змістовні малюнки. А минулого року я зацінив влучну іронію, яку вклали у назву іншої виставки. Організатори нарекли її "метаморфози трансцедентальної індульгенції", я надовго запам'ятав. Так автори посміялися над занадто складними назвами об'єктів мистецтва".

"Зайшла сюди випадково, коли із друзями збиралися випити пива у пабі. Друзям виставка сподобалася, а в мене враження неоднозначні, - каже Світлана Дубчук, 24 роки, - Не сказала б, що звичайні, а то й дурнуваті написи на стінах треба вважати мистецтвом. З таким успіхом скоро будуть удавати шедеври живопису з подряпини на партах у школі. Чи з купи сміття у дворі, яку тижнями не прибирають, а вона смердить. Але факт, що такою виставкою зайнялися саме тут - зовсім не дивний. Бо це ніби й галерея, а ніби просто коридор якийсь. Можливо, саме тому навіть автори не вважають, що це - не мистецтво".

Нагадаємо, центр сучасного антимистецтва відкрився минулого року. Як кажуть у галереї, це перша в Україні арт-інституція, яка не визнає своєї приналежності до мистецтва. Галерея розташована у невеликому коридорі пабу "Тралебус", що на вулиці Прорізній, 21.

Виставка сучасного наскельного живопису проходитиме до 12 грудня. Відвідати її можна щодня з 12.00 до 20.00. Вхід вільний.

Зараз ви читаєте новину «На виставці наскельного живопису показують написи на стінах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі