Ексклюзиви
пʼятниця, 10 лютого 2012 22:55

Художниця Ольга Петрова показала "Іспанію без кориди"
20

Фото: Фото: Михайло Комаров

У п'ятницю, 10-го лютого, у Київському музеї російського мистецтва відкрилася виставка робіт Ольги Петрової, що носить назву "Інші береги".  Це перша виставка художниці в цьому приміщенні, готуватись до неї вона почала ще влітку. Відкриття співпало з ювілеем митця. 10 лютого художниці виповнилося 70.

Виставка експонується у п'яти залах на першому поверсі музею. В кожній залі представлено окремий цикл робіт: "Французька провінція", "Іспанія без кориди", "Сестра самурая", "Україна – сад", "Схід-горизонталь".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олена Вінницька прийшла на виставку молодої художниці

"Ольга – це така людина в нашій сфері, в сфері мистецтва, що таке відчуття, ніби вона була завжди, – розповів директор музею Юрій Вакуленко. -  Вона внесла такий вклад, що стала людиною-легендою. Ідея створити цю виставку виникла приблизно рік тому, ми довго готували цей проект. Я не одразу зрозумів, що відкриття співпаде з ювілеєм".

Ольга Петрова – кандидат мистецтвознавства, доктор філософії. Професор на кафедрі культурології "Києво-Могилянської академії", викладає студентам історію мистецтва. Одна з небагатьох жінок, хто ілюстрував "Божественну комедію" Данте. Написала 5 мистецтвознавчих монографій та понад 750-ти статей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрили виставку карикатур

"В мене організований час, - каже Ольга Петрова - У мене вже багато років розкреслений щоденник, причому не перекидний. На сторінці розписано два тижні. Мені телефонують і кажуть: "Ми хочемо з тобою в середу зустрітись". Я бачу, що вже не можу, я розкидаю на два тижні, і тоді я вже точно знаю, що нікого не підведу. Я ніколи не запізнююся. Про мене студенти в деканаті питають: "Де Петрова?". А їм відповідають: "Якщо вона жива, то буде". Головне – самоорганізація. Буває так, що я на тиждень зникаю, в Єгипет полетіла, кудись розчинилася. Треба. Релакс треба. А буває і хворію".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Києві художники роблять виставки у під'їздах

Деякі роботи авторка дописувала, вже побачивши приміщення.

Виставку можна буде відвідати до 4-го березня.

Зараз ви читаєте новину «Художниця Ольга Петрова показала "Іспанію без кориди"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі