понеділок, 06 лютого 2012 15:24

Після смерті дружини Георгій Делієв відкрив виставку своїх картин
15

Фото: Фото: Андрій Шматов

У столичній галереї "Атрибут" відкрилася виставка коміка Георгія Делієва "Третій кит". Показують 80 картин останніх років.

"Мене всі знають, як режисера, артиста і коміка, та насправді я — художник", - сказав Георгій Делієв під час відкриття.

"В дитинстві вірив, що цим займатимусь все життя. Після 8 класу планував вступити до художнього училища. Батько возив мене у Сімферополь, Одесу і Київ, та я хотів навчатися в Москві. Вирішив спочатку реалізувати себе як дизайнера і вступив до Одеського інженерно-будівельного інституту на факультет архітектури. Два роки працював архітектором, а потім почав працювати в театрі. Бували моменти, коли довго не малював, але живопис ніколи не залишав. Коли знімальна гарячка закінчилася, став більше приділяти цьому часу", - додав він.

На виставці Георгій Делієв показує портрети, пейзажі, цикли "Медитація" і "Самотність". На одній із картин він зобразив актрису Наталію Бузько у костюмі медсестри. На столі біля неї стоїть пляшка горілки, зверху напис "Замаялась работать бедняжка".

"Коли пишу портрет, спочатку малюю олівцем обличчя в різних ракурсах. Одразу вловлюю якісь особливості обличчя. Якщо добре знаю людину, то цього не роблю. Цю картину намалював за один вечір, бо добре знаю обличчя Наталки", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дружина Георгія Делієва померла від інсульту

"Цю картину вона бачила, але не пам'ятаю, як відреагувала. В цьому плані мистецтво — це цілковита свобода. Постановки — відповідальніша справа. Треба виправдати очікування публіки та інвесторів. В мистецтві це не так важливо", - додав Георгій Делієв.

Виставка триватиме до 19 лютого.

Нагадаємо, 24 січня в Одесі поховали дружину Делієва Ларису. Вона померла 22 січня на 50-му році від інсульту.

Зараз ви читаєте новину «Після смерті дружини Георгій Делієв відкрив виставку своїх картин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі