четвер, 04 жовтня 2012 04:27

"Хто більше читає – той більше живе" - Малкович
16

Фото: Фото: Захар Колісніченко

Сьогодні у Черкаси приїхав відомий український письменник, видавець та директор видавництва "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" Іван Малкович. Поет провів майстер-клас читання поезії школярам і відкрив дитячий поетичний конкурс. Слід зазначити, що Іван Антонович у Черкасах вперше.

О 13.05 у фойє Черкаського драматичного театру близько двох сотень школярів, батьків та студентів слухають поезію у виконанні Малковича. Ставлять йому питання про його книжки. Вірш "Отакий роззява" читають майже хором з письменником.

Після майстер-класу від Івана Антоновича школярі оточують його, щоб сфотографуватись, чи взяти автограф. 13-річний Дмитро Сиротюк просить поставити автограф на руці.

"Зошити просто і книжки в школі залишив. Зустріч дуже сподобалась. Найбільше вразило, як автор сам читає свої твори" - ділиться Дмитро враженнями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "На україномовну книжку впливає політична погода" — Іван Малкович

"Найкраще було, коли читав вірш про паравозик! Всі вірші класні. І дядько класний, добрий!" - додає 11-річний Володимир Кардиян.

Івана Малковича запрошують відкрити дитячий конкурс "Поетичні витівки".

"Я зачарований вами. Я радий, що тут звучить українське слово, тут є українські душі. Бажаю вам гарних книжок, щоб ви любили читати. Бо досліджено, ті люди, не такі, як у нашій країні, що добиваються всього дивними шляхами, а у світі де все правильн працює краще живуть ті люди, які читали книжки. Хто більше читає – той більше живе", - сказав Малкович, відкриваючи конкурс.

За умовами, кожна команда мала продекламувати якийсь цікавий гумористичний твір і показати його у вигляді сценічної постановки.

"Мені дуже приємно, що на зустрічі так багато дітей. Гарно, що діти добре читають вірші. Я бачу, що тут, в Черкасах, прививають любов до рідного слова. А де ж іще, як не в Шевченковім краю!" - додав Малкович.

На запитання журналістів "Чому його книжки користуються таким шаленим попитом серед дітей?" Малкович відповів: "Я люблю робити книжки. Я ніколи не робив книжки заради грошей. Навпаки шукаю гроші для книжок. А коли ти робиш шось якісно, то все вдається. Років 20 тому в нас до сутичок доходило з видавцями, бо я вимагав якості. Я знаю, що ця книжка потрапить до читача і прив'є любов до читання. Або посіє гордість за українське. В нас майже немає фільмів українських, мультфільмів, але є гарна книжка. І я дуже радий, що діти знають, що найкраща українська книжка – це, можливо, А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА"

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чоловік стає людиною після 25 років", - Владислав Єрко, художник-ілюстратор

Після відкриття конкурсу письменник поїхав на зустріч із студентами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Організаторами заходів виступили громадська організація "Книжковий маестро", видавець Юлія Чабаненко та художній керівник Черкаського драматичного театру Сергій Проскурня.

"Іван Антонович дуже відома знакова персона в Українській літературі. Його видавництво "А-БА-БА-ГА-ЛА-МА-ГА" - перше, найвідоміше, найкраще видавництво, яке випускає щирі справжні книжки. В нас було дуже багато прохань від черкасців, тому запросили саме його" - зазначила засновник організації "Книжковий маестро" – доцент кафедри видавничої справи ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Людмила Фіть.

Зараз ви читаєте новину «"Хто більше читає – той більше живе" - Малкович». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі