середа, 08 серпня 2012 21:32

"Ти чого мені циган малюєш, звідки бороди у слов'ян?" - готується перевидання книги Рутківського

У видавництві "А-ба-ба-га-ла-ма-га" готують перевидання історично-пригодницької повісті цьогорічного лауреата Шевченківсько премії письменника Володимира Рутківського "Сторожова застава".

Ілюстрації до книжки малює київський художник Максим Паленко.

"Перевидання з 2008-го року готуємо. Спочатку Паленко намалював героїв - Ілля Муромця, Добриню Микитича та Олешко Поповича з бородами. А Малковичу (директор видавництва "А-ба-ба-га-ла-ма-га" Іван Малкович - Gazeta.ua) не сподобалося: "Ти чого мені циган малюєш, звідки бороди у слов'ян? Вони вуса носили", - казав Паленку. То він трошки образився, але Малкович доплатив йому і той взявся перемальовувати. Вже майже закінчив, як щось із комп'ютером у нього сталося і всі малюнки "полетіли". Зараз відновлює їх. Хотіли до Форуму встигнути видати, але не виходить. Плануємо на кінець року, до дня Святого Миколая. Повість збільшив майже вдвічі, близько 360 сторінок буде. То певно це вже буде роман", - розповів Володимир Рутківський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рутківський — дитячий письменник номер один в Україні"

Паленко також є автором ілюстрацій до книжок Рутківського "Джури козака Швайки" і "Джури-характерники".

2002-го за "Сторожову заставу" Рутківський отримав найвищу нагороду дитячих письменників імені Лесі Українки. Також письменник поділився планами на майбутнє.

"Також він розповів, що Наталя Марченко пише про мене величезний нарис. Але для цього треба все розповідати і я вже півроку розповідаю як що було. В основному зараз стараюся почистити речі, які ще замолоду писав. Ще думаю, коли вже трошки прохолодніше буде, візьмуся за свою задумку - вже рік їй - поговорю про безсмертя. Хочеться подивитися, що ж це за річ така. Але про це ще зарано говорити. Також хочу взятися за спогади. Вік уже такий, що треба. Але відчуваю, що ще трошки не готовий. За рік-два точно візьмуся", - зазначив письменник.

Зараз ви читаєте новину «"Ти чого мені циган малюєш, звідки бороди у слов'ян?" - готується перевидання книги Рутківського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі