Ексклюзиви
середа, 07 березня 2018 21:35

Хлопчик відправився у "світ мертвих", щоб знайти свого прадіда

Хлопчик відправився у "світ мертвих", щоб знайти свого прадіда
Мультфільм "Таємниця Коко" отримав премію "Оскар" Фото: Penall

Мультфільм "Таємниця Коко" режисера Лі Анкріча отримав премію "Оскар" у номінації кращий повнометражним анімаційним фільм.

За сюжетом 12-річний Мігель живе в мексиканському селі в родині шевців. Таємно мріє стати музикантом, бо в його сім'ї музика вважається прокляттям. Колись його прапрадід покинув свою дружину, прапрабабу Мігеля, заради музичної кар'єри. Відтоді музична тема в сім'ї стала табу. Мігель виявляє, що його улюблений співак Ернесто де ла Крус насправді і є його прадід. Хлопчина відправляється до свого кумира в Країну Мертвих, де зустрічає душі своїх предків.

"Це історія про те, як важливо іти за своєю мрією і цінувати любов і турботу найрідніших людей. З візуальної точки зору мультфільм приголомшує. Чітко промальовані емоції персонажів. Наприклад, коли бабуся погрожує Мігелю зламати його гітару або коли він співає прабабусі пісні з її дитинства.Найкрасивішою стала сцена, де Мігель йде по квітковому мосту з помаранчевих пелюсток, потрапляючи в місто Мертвих. Протягом усього фільму, ми бачимо справжнє розвиток головного персонажа. Починаємо переживати за героя, як за рідного. Кожен його успіх і невдачі сприймаємо, як свої. До кінця мультфільму створюється відчуття, що ти є частиною великої дружної мексиканської сім'ї, - каже кінооглядач Іван Губін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пенсіонери перевдягаються в 14-річних героїнь серіалу Sailor Moon

Робочою назвою проекту була "День мертвих". Так називається свято, присвячене пам'яті померлих, відзначається 1 і 2 листопада в Мексиці, Гватемалі, Нікарагуа, Гондурасі та Сальвадорі.

"Центральний конфлікт стрічки розгортається навколо святкування найважливішої події в мексиканському світі - Дня Мертвих. Щороку сім'ї цього народу споруджують домашні вівтарі. Приносять на них їжу, кладуть фотографії померлих родичів. Вистилають дороги пелюстками квітів і обставляють свічками, що б в особливий час небіжчики змогли відшукати дорогу додому. Повинні на одну ніч побачити своїх рідних. У містах влаштовуються карнавали, повні музики і феєрверків. Люди прикрашають свої обличчя в маски скелетів, готують солодощі у вигляді черепів. Згадують своїх близьких. Незважаючи на таку страшну атмосферу, це дуже добре і радісна подія для всієї нації. Творцям вдалося показати загробний світ без туги. Є скелети, але не такі, як у Тіма Бертона. Смерть зображена не як скорбота і горе, а як повага і пам'ять. "Ми живі, поки нас пам'ятають" - ця думка стала лейтмотивом для всієї історії", - каже кінооглядач.

Це перший музичний мультфільм американської студії "Піксар". У режисера Лі Анкрича ідея мультфільму зародилася ще 2010 року, коли він працював над мультиплікаційною стрічкою "Історія іграшок 3". Автори кілька разів їздили в Мексику, щоб краще розуміти витоки свята Мертвих. Головних героїв картини озвучили Ентоні Гонзалез, Гаель Гарсіа Берналь, Бенджамін Бретт, Рені Віктор і Ана Офелія Мургуйя. Композитор Майкл Джаккіно написав музику. Стрічка отримала статуетку за найкращу пісню "Пам'ятай мене". Бюджет мультфільму складав 20 млн. доларів, у прокаті він зібрав в четверо більше — 740 млн доларів.

У мережі з'явився 2-й трейлер до українського мультфільму "Викрадена принцеса: Руслан і Людмила".

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик відправився у "світ мертвих", щоб знайти свого прадіда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі