неділя, 19 лютого 2012 14:37

Гурт "Гайдамаки" припинив існування у старому складі: всі розсварилися

Гурт "Гайдамаки" припинив існування у старому складі: всі розсварилися

Музиканти гурту "Гайдамаки" Володимир Шерстюк, Іван Леньо, Олександр Дем'яненко, Сергій Борисенко та Сергій Соловій звернулися до усіх у зв'язку із ситуацією навколо гурту.

Раніше ширилися чутки, що "Гайдамаки" припинили існування, або, за іншою версією, вокаліст Олександр Ярмола створить свій музичний проект.

"Гурт у тому складі, в якому Ви звикли його бачити, існування не припиняв, але через непримиримі творчі розбіжності "Гайдамаки" обрали різні музичні шляхи з вокалістом Олександром Ярмолою", - йдеться у зверненні.

Новоутворений Ярмолою польсько-український колектив вони називають музичною фальсифікацією.

"Цей проект, за словами самого Олександра Ярмоли, мав би називатися "Ярема" та планував грати музику відмінну від Гайдамаків", - наголошують музиканти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гайдамаки" грають за рахунок інших команд

Набрані ж Ярмолою для співпраці музиканти, на їх думку, порушують професійну етику.

"Під своїми іменами вони виконуватимуть чужий музичний матеріал, напрацьований музикантами "Гайдамаків" протягом останніх 15-ти років. А споживач такої продукції – "платитиме" за "піратську копію". Музика, яку представляють так би мовити "оновлені Гайдамаки", жодного відношення до оригінального звучання колективу не має", - кажуть учасники гурту.

Водночас на офіційному сайті "Гайдамаків" свою версію конфлікту опублікував Ярмола.

"Кілька днів тому було презентовано оновлений офіційний сайт гурту, нових музикантів колективу та нову пісню. Проблеми взаємодії в творчості та протиріччя наростали протягом останніх років, в результаті чого гурт у старому складі за останні роки не презентував жодної нової власної пісні, робота над новим альбомом в черговий раз була перенесена на невизначений термін... Також треба зазначити, що більшість музикантів першого складу Гайдамаків поступово залишила гурт. З молодого позитивного колективу однодумців, гурт перетворився на комерційний проект за участю нових людей, несвідомих того, як все складалося на початку", - наголошує лідер гурту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Гайдамаки" випустили свого "Кобзаря"

Він каже, що прогавив момент розколу всередині гурту.

"Півроку тому несподівано для себе я отримав гостру критику, вимогу віддати контакти всіх партнерів, "змінити шаровари на Ролекс" та перестати співати на соціальні теми. А якщо не подобається, то можу собі йти нафіг на протязі тижня.  Цікаво, чому зараз хтось пише про рейдерство? Та про "ніж в спину"? Я пішов на ряд компромісів в надії якось вирулити та продовжити розвиток гурту в напрямку, який заклав, але з часом зрозумів, що це неможливо", - зазначив він,

Ярмола "почав робити нові пісні з іншими музикантами, з метою запустити соло-проект. Але за півроку зрозумів, що решту старого складу цікавить тільки назва. Нових творчих ідей у них не бачив".

"Нова сторінка історії відкриє нові імена. Творчість та час розставлять все на свої місця", - підсумував він.

Разом із тим, решта музикантів пишуть, що власної творчої роботи не припиняють. Наразі завершується запис нового матеріалу.

Зараз ви читаєте новину «Гурт "Гайдамаки" припинив існування у старому складі: всі розсварилися ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі