понеділок, 30 січня 2012 15:56

"Гайдамаки" відкрили стадіон у Варшаві: вхід був безкоштовним
9

Фото: Reuters

Варшавський стадіон до Євро-2012 відкрили вчасно, у неділю, 29 січня, незважаючи на повідомлення у польській пресі про можливе перенесення.

Організатори назвали церемонію „А ось і я!". Вхід для відвідувачів був вільним.

О 14:00 за місцевим часом (15:00 за Києвом) двері стадіону відчинился для гостей.

Незважаючи на 10-градусний мороз, люди масово заполонили усі входи. Їх зустрічали охоронці, пропускали через металеві загородки і перевіряли на наявність недозволених предметів. Першим 40 тис. глядачів помічники організаторів роздавали пам'ятні квитки.

Усередині стадіону рухомий дах – відкритий, відвідувачі стоять просто неба. Підігрівається лише сцена, на якій виступають ведучі і музичні гурти.

"Не можемо закрити дах при такій погоді, тому що тоді ми втратили б на нього гарантію", - повідомив зі сцени Рафал Каплер, голова Правління Національного стадіону у Варшаві.

О 15:00 розпочинається концерт виступом українського гурту „Гайдамаки" разом з польським „VooVoo". Глядачі захоплено слухають, дехто підстрибує у такт з музикою.

"За таких погодних умов співати трохи важко тому що у горлі все тверде і жортке, - розповів соліст групи Олександр Ярмола. Пояснює, що цю концертну програму вони зробили з польською групою „Voo Voo" і 3 роки тому виступали з нею по всій Польщі.

"Цей проект був створений не для Євро-2012, а для душі. І те, що український і польський гурт зробили щось разом, думаю, для людей дуже важливо", - додав співак.

Своїми враженнями з Gazeta.ua поділився також лідер гурту „Voo Voo" Войчєх Ваґлевський, 58 років.

"Після такої довгої перерви ми зустрілися зі сльозами в очах і відчули, що нам не тільки хочеться грати разом, але й що це насправді – потужний виступ", - зазначив він.

Концерт продовжився виступами популярних польських гуртів. Мороз посилився, але кількість людей на стадіоні збільшується.

42-річний Роберт, еколог з Мінська Мазовецького (містечко поблизу Варшави) приїхав на концерт з 12-річною донькою. Вона вплела у волосся прикраси, що світяться у темряві рожевим кольором.

"Приїхали послухати Т. Love і Lady Pank", - говорить пан Роберт. – Я вже був восени на Дні відкритих дверей стадіону, але зараз – зовсім інші враження. Дуже подобається", - додає він.

Після завершення концерту організатори оголосили, що показ фейерверку найліпше буде видно не у приміщенні стадіону, а поблизу - з мосту Понятовського. Глядачі швидко залишають стадіон, поспішаючи на мост, щоб зайняти найліпші місця для спостереження.

Зараз ви читаєте новину «"Гайдамаки" відкрили стадіон у Варшаві: вхід був безкоштовним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути