вівторок, 26 листопада 2013 16:33

"Guitar" и "Весёлые бабури" - 5 фактів про пісні гурту Петра Наліча

"Guitar" и "Весёлые бабури" - 5 фактів про пісні гурту Петра Наліча
Фото: Юрій Тугушев/perecrestok.kiev.ua

Російський музикант Петр Наліч та МКПН повертаються до Києва. Цього разу хлопці представлять киянам пісні з недавно випущених альбомів "Золотая рыбка" і "Песни о любви к родине", а також улюблені хіти. МКПН дадуть концерт 30 листопада в столичному ЦКМ НАУ. Напередодні концерту Gazeta.ua пропонує читачам добірку з п'яти цікавих фактів про композиції гурту різних років.

Guitar

Ця пісня поклала початок популярності Петра Наліча. 27 квітня 2007 був викладений в мережу саморобний кліп на неї, а через чотири місяці кількість переглядів ролика стало різко зростати. В результаті кліп набрав більше 4 мільйонів переглядів. Пізніше Петр Наліч з цим кліпом був номінований на премію "Герой Рунету" як співак, який отримав популярність завдяки інтернету.

Софокла

Пісня виконується на концертах і записана на альбомі під назвою "Софокла", незважаючи на те, що жодної згадки про Софокла в ній немає. Останні рядки, в яких згадувався Софокл, були присутні тільки в першій версії пісні, коли вона була у формі ескізу. Пізніше рядки з пісні пропали, а назва лишилася. Пісню написали Петр Наліч і Сергій Соколов під час їх поїздки на річку Дон в етнографічну козачу експедицію.

1solodowhiskey

Пісня придумана за результатами походу з другом Петра, Стасом Михайловим. "Не плутати з відомим співаком. Це - овсім не той Стас, - кажуть музиканти.   "Документальна історія - справді, я купив горілки, а він сказав: "Не треба ... у нас є віскі", - коментує Наліч.

Lost and Forgotten

З цією піснею гурт виступав на міжнародному конкурсі "Євробачення 2010" і зайняв 11 місце.

Весёлые бабури

"Бабурі - все, що обертається навколо свого ока. Тобто абстрактна вісь обертання проходить через око. Наприклад, вічка бувають у картоплі. Прокололи в'язальною спицею, обертаєте картоплю навколо вічка, в цей момент ця річ стає Бабурі. Чому веселі? Щоб ніхто не подумав, що це щось сумне", - кажуть музиканти про назву.

Зараз ви читаєте новину «"Guitar" и "Весёлые бабури" - 5 фактів про пісні гурту Петра Наліча». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі