понеділок, 25 листопада 2013 17:16

"Коло замкнулося. Вони повернулися до витоків" - у Києві востаннє виступив Мумій Тролль
17

Фото: Фото та відео Денис Хаблов

23 листопада відбувся фінальний концерт українського туру Мумий Тролль на підтримку свого нового альбому "Sos матросу".Останній виступ туру колективу відбудеться 13 грудня в Льодовому Палаці Санкт-Петербурга. Це десятий студійний альбом, який група випустила за 30 років свого існування.

"Sos матросу" був написаний в кругосвітній подорожі колективу на борту парусника "Сєдов" за 14 місяців - з травня 2012 року по липень 2013 року. За словами музикантів гурту, новий диск присвячений російському року.

"15 років тому наші колеги з російського року називали нас "групою-одноденкою", але найцікавіше, що всі пісні нашої групи живуть і нинішнім днем, а всі альбоми можуть здатися записаними сьогодні, і аж ніяк не вчора, чого не скажеш про багато інших вітчизняних робіт. У російського року є своя легенда, і найкраще, що трапилося з цим російськомовним роком, припало на 80-ті роки. Це - скарб, і це скарб треба берегти і вивчати, більше ним харчуватися, ніж перетравлювати в соках кількох виконавців сьогоднішнього дня", - цитує прес-служба слова лідера групи Іллі Лагутенка.

Концерт тривав близько двох годин. Виступ гурту почався о 20:50, завершився близько 22:30. Мумий Тролль виконав 17 пісень. Новий альбом публіка сприймала дещо мляво. Це помітили і самі музиканти: "Дякую за витримку терпіння та любов" - сказав зі сцени Лагутенко

Коли гурт почав виконувати свої старі хіти публіка помнітно пожвавішала.

На концерт приходили цілими сім'ями. Вік шанувальників варіювався від 14-60 років.

"Згадала юність. Я виросла з Мумій Тролем, сьогодні почула "когда ты была девочкой" — розплакалася, а ще коли приходжу на концерти завжди є пісні слова яких пам'ятаю тільки я і ще чоловік 10 в залі. І розумієш, що ще одне покоління виросло з цим гуртом" - поділилася враженнями шанувальниця Олена.

На концерті відбулося два флешмоби. Під час виконання пісні "Дельфины" по натовпу стали розповсюджуватися з десяток надувних дельфінів. Замість слів "мне уже не важно" Лагутенко проспівав "Все конечно важно, очень важно и Киев и Владивосток и вы и Муммий Тролль".

"Група виклалася на всі 200 відсотків. Старі, перевірені хіти групи в новому аранжуванні прекрасні. Хоча сам Лагутенко постарів. Немає того вогника в очах і фірмової хитруватою посмішки, що була і так радувала 15 років тому" - сказав Влад з Києва.

Після завершення концерту багато шанувальників не розходилося очікуючи виходу гурту на біс.

"Коло замкнулося. Вони повернулися до витоків. У нього ж зараз сім'я і діти, але він довго не зможе без сцени" - розповіла Олена, яка назвала себе знавцем Мумій Троля і написала про них наукову роботу.

Свою першу групу Лагутенко зібрав у 1981 році. Йому тоді ще не було 12. Спочатку колектив називався Boney P, потім - "ШОК". 16 жовтня 1983 року банда владивостоцьких піонерів оголосила себе "Мумі тролями" (й додалося пізніше). З тих пір ця дата вважається офіційним днем народження групи. У 1985 році музиканти записали свій дебютний альбом "Новая луна апреля". Загальної відомості гурт набув у 1997 році

Нагадаємо, нещодавно Ілля Лагутенко заявив, що в грудні 2013 року пройдуть останні концерти в історії групи "Мумій Троль" і він сам продовжить музичну кар'єру.

Зараз ви читаєте новину «"Коло замкнулося. Вони повернулися до витоків" - у Києві востаннє виступив Мумій Тролль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі