Ексклюзиви
понеділок, 25 листопада 2013 09:54

Глава УГКЦ підтримав людей, які вийшли на підтримку асоціації з ЄС

Глава УГКЦ підтримав людей, які вийшли на підтримку асоціації з ЄС

Патріарх Святослав (Шевчук) солідарний з тими, хто сьогодні по всій Україні вийшов на Євромайдан, задекларувавши свої євроінтеграційні прагнення. Глава УГКЦ разом з тим застерігає від будь-якого кровопролиття.

"Хочу висловити свою солідарність з молоддю, з нашими громадянами, які справді не є байдужими до долі своєї країни і активно маніфестують свою громадянську позицію". Про це заявив сьогодні Блаженніший Святослав (Шевчук) у Римі, освячуючи відреставровану стародавню ризу для Жировицької чудотворної ікони Богородиці в храмі Святих Сергія і Вакха.

"Ми бачимо, як сотні тисяч людей у різних містах і містечках України та світу вийшли на майдани. Ми сьогодні бачили, як навіть був застосований сльозогінний газ під будинком Кабінету міністрів у Києві. Ми тут сьогодні молимося, і нашою молитвою я хочу звернутися до всіх, хто в Україні. З великою тривогою спостерігаємо за тими подіями, що відбуваються, зокрема, сьогодні, саме цього дня, цієї неділі", – зазначив Глава Церкви.

Блаженніший Святослав закликав "і тих, хто є на майданах, і тих, хто сьогодні має відповідальність перед народом, як наші народні обранці, і тих, хто є представниками різних громадських організацій і політичних партій, працівниками правоохоронних органів, нашу владу – не допустити насилля".

Зараз ви читаєте новину «Глава УГКЦ підтримав людей, які вийшли на підтримку асоціації з ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути