вівторок, 23 квітня 2013 17:20

Французький гурт заспівав у Львові африканські пісні
6

Фото: Фото: Ольга Швед

22 квітня у львівському ресторан імпровізацій Грушевський cinema jazz в рамках Французької весни в Україні у Львові виступив французький гурт Mix M?tisse із програмою "Сонячна прогулянка стежками океанів". Музиканти не вперше в Україні.

В рамках фестивалю вони побували у багатьох містах України - Запоріжжі, Севастополі, Рівному. У Львові вперше виступали торік, під час Євро-2012.

Музиканти міксують музику різних жанрів та культур, етнічну та традиційну французьку. У них є мелодії Індії, Африки, Індонезії та французького шансону. Усього музиканти використовують більше 10-ти музичних інструментів, і звучання набирає особливої глибини та виразності.

"Мені подобається українська публіка - вона енергійна і щира. Вміють, коли треба, слухати, а вміють і відриватися. Коли ми на сцені то творимо діалог із залом, не просто співаємо, а дивимося на глядачів, спілкуємося, промовляємо мовою жестів до них", - каже перед початком концерту вокаліст гурту Жан-Клод Меріс.

Другий вокаліст та клавішник Давід Уель додає, що у вільний час взагалі не слухає музики, бо постійно працює із музикою, тому таким чином відпочиває.

"Почув усе, що хотів від цього концерту - і французький ліричний шансон, і барабанні африканські ритми на бамбукових барабанах. Музиканти були дуже прості у спілкуванні з публікою. Часто мінялися інструментами, імпровізували. Колоритно виглядав барабанщик із Мадагаскару у національному яскравому одязі. Отримав масу задоволення від концерту", - каже відвідувач концерту Анатолій Боган.

Зараз ви читаєте новину «Французький гурт заспівав у Львові африканські пісні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі