середа, 17 квітня 2013 12:49

Королева хеві-металу почала ювілейний тур з концерту в Києві
15

Фото: Фото: Олег Жмаченко

15 квітня у столичному клубі "Бінго" дав концерт легендарний німецький хеві-метал колектив Doro. Його лідер і вокалістка Dorothee Pesch вже не перший десяток років має неофіційне звання королеви хеві-металу. Вочевидь через те, що успішна 30-річна кар'єра лідера рок-гурту серед жінок - явище вкрай рідкісне. А Doro у свої 48 років виглядає значно молодшою і запалює публіку з перших хвилин виступу.

За півгодини до концерту зал заповнився глядачами вщент. Багато хто прийшов з дітьми.

"Хотів потрапити на концерт Doro в Києві ще 2009-го, коли вона мала виступити на одному з рок-фестивалів, - розповідає шанувальник гурту, 28-річний Сергій, - Але тоді концерт через недбалість організаторів не відбувся. Відомі європейські гурти, у тому числі й музиканти Doro, так і не вийшли на сцену. Але цього разу на нас чекає море позитивного драйву і якісної музики. У свої неповні 50 красуня Doro так дає жару, як деякі у 25 не змогли б".

Під час виступу Doro й справді була на висоті. Гурт зіграв свої відомі хіти та композиції з нових альбомів. У перерві між піснями співачка не соромилася демонструвати своє захоплення публікою. Звертаючись до глядачів, щиро посміхалася і дякувала за підтримку. Під пісню "All We Are" спустилася зі сцени до шанувальників і підносила їм мікрофон, аби ті співали разом із нею. Після виступу Doro не забула ще раз подякувати українським шанувальникам і на своїй сторінці в мережі Фейсбук, виклавши колективне фото із музикантами і фанами, яке зробили зі сцени.

Концерт у Києві мав особливу нагоду. З виступу в українській столиці почався ювілейний тур на честь 30-річчя вокальної діяльності Doro. Гастролі продовжаться в Росії, Скандинавії, Південній Європі, США та в Німеччині. Гурт виступатиме здебільшого на великих тематичних фестивалях.

"Ми отримали так багато заявок на концерти в рамках ювілейного туру, що довелося відкласти фінальне шоу в рідному Дюсельдорфі з грудня 2013-го до березня 2014-го", - зізналася співачка.

Святкуючи ювілей вокальної діяльності, Doro згадує, з чого все починалося. У далекому тепер 1983 році вона 19-річною прийшла співати у маловідомий гурт рідного міста Дюсельдорф. Чотири роки потому заснувала власний колектив WARLOCK. По всьому світу продали понад 5 мільйонів примірників їх четвертого альбому "Triumph and Agony" з хітами "All We Are" та "F?r Immer". Проіснувавши 6 років, гурт розпався, але Doro продовжувала співати. Тепер - вже під власним ім'ям. Як сольна співачка, Doro випустила більше 10 альбомів. Сьогодні на рахунку харизматичної вокалістки - понад 2,5 тисячі концертів у 50-ти країнах на 4 континентах.

Зараз ви читаєте новину «Королева хеві-металу почала ювілейний тур з концерту в Києві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі