середа, 27 червня 2012 12:43

Фотограф дивиться на світ щоразу іншим поглядом
5

"Своїми роботами я хочу показати, що світ навколо нас багатогранний і мінливий", - сказав фотограф
Фото: Фото надані організаторами виставки

26 червня 2012 в Музеї гетьманства відбулося відкриття фотовиставки Олега Баклажова під назвою "Відчуття простору".

На відкритті були присутні представники творчої сфери Києва та України, журналісти, а також поціновувачі фотографії та інших видів візуального мистецтва.

В рамках події автором були представлені понад 30 робіт, зроблені в 2010 - 2012 роках, в яких він демонструє результати дослідження контрастності й геометричності навколишнього простору.

"Своїми роботами я хочу показати, що світ навколо нас багатогранний і мінливий. І динаміка цих змін залежить від того, як ми дивимося на об'єкти, які нас оточують. Від того, як ми відчуваємо наповненість простору, в якому перебуваємо. Я пропоную глядачеві безперервно вносити елементи новизни у сприйняття навколишнього світу, шляхом зміни свого погляду. І це один з найбільш ефективних шляхів пізнання того, що ми називаємо світобудовою", відзначив в рамках відкриття виставки Олег Баклажов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Борис Барський знімався оголеним, а Кузьма Скрябін — у намальованому телевізорі

Олег Баклажов - яскравий представник сучасної творчої фотографії.

Шлях до візуального мистецтва автора почався з інженерної галузі, пройшов рекламне оточення й середовище зв'язків з громадськістю. Це вплинуло на розвиток індивідуального сприйняття форми і світла, а також на використання композиційних рішень. Хобі набуло чітких форм і зайняло провідну роль у діяльності автора.

Сюжети, які постають перед глядачем на фотороботах автора розширюють уявлення про навколишній простір. Емоційність і характер, які проступають в об'єктах, зазвичай лишаються за межами зони уваги глядача. Фотороботи Олега Баклажова стали призмою, яка надає нове бачення навколишній дійсності і відкриває її нові риси.

Зараз ви читаєте новину «Фотограф дивиться на світ щоразу іншим поглядом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі