вівторок, 12 червня 2012 14:48

Фільм Ренати Литвинової увійшов до програми Одеського кінофестивалю

Фільм Ренати Литвинової увійшов до програми Одеського кінофестивалю
Україна у конкурсі представлена документальним фільмом. Фото: rialemon.com.ua

Одеський міжнародний кінофестиваль, який відбудеться 15-23 липня, завершив відбір фільмів до основної конкурсної програми.

Всього в процесі відбору міжнародного конкурсу селективна комісія Одеського кінофестивалю продивилася більше 600 фільмів.

"Фестиваль розвивається, розвивається і його програмна концепція, - говорить президент ОМКФ Вікторія Тігіпко. - Нам надсилають все більше заявок: цього року ми отримали більше трьохсот в міжнародний конкурс і майже 90 - в український. Перехід від фестивалю комедій до арт-мейнстриму дав нам більший простір для маневру і дозволив істотно підняти якісний рівень фестивальної програми".

Наскрізні теми фільмів конкурсу відображають проблеми, які найбільше хвилюють сучасне суспільство: влада засобів масової інформації, критика суспільства споживання, питання нетерпимості та толерантності. Більшість представлених в програмі режисерів знаходяться на підйомі своєї кар'єри і є авангардом світового арт-мейнстриму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 акторів, які найбільше сподобались продюсеру Денису Іванову на Каннському фестивалі

Іспанська анфан-террібль, багаторазовий володар вищої іспанської кінонагороди "Гойя" Алекс де ла Іглесіа представляє свій новий фільм "Остання іскра життя" з Сальмою Хайєк у головній ролі.

Багатообіцяючий молодий американець Філіп Волькен дебютує з повнометражною стрічкою "Голлівудське сміття" (в ролях - Майкл Медсен і Деріл Ханна).

Воєнна історія "У тумані" Сергія Лозниці вже отримала приз ФІПРЕССІ на Каннському кінофестивалі, а сам автор впевнено зайняв своє місце в еліті світового кіно.

У режисерському амплуа постануть відомі та успішні актори - Рената Литвинова з інтригуючою історією "Остання казка Рити", а також відомий в світі угорський актор, учень Гротовського Ендре Хулеш зі своїм повнометражним дебютом "Діва танцює до смерті".

Викликають інтерес перспективні європейські кінематографії - Румунія (режисер Раду Юде з сімейною історією "Все в нашій сім'ї"), Ірландія (Кірстен Шерідан, володарка номінацій на "Оскар" і "Золотий глобус", з тінейджерською історією "Ляльковий дім") і копродукція балканських країн - "Парад" Серджана Драгоєвічa (вже отримала Приз глядацьких симпатій на Берлінському МКФ).

Україна представлена ??в міжнародному конкурсі ОМКФ фільмом "Звичайна справа" відомого документаліста Валентина Васяновича. Для цього фільму показ на ОМКФ стане світовою прем'єрою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Володаря Гран-прі Одеського кінофестивалю визначать глядачі

Нагадаємо, оргкомітет фестивалю прийняв рішення, що володар Гран-прі ОМКФ "Золотий Дюк" в цьому році буде обраний глядачами. Журі визначить переможців у категоріях "Кращий фільм", "Краща режисура" і "Краща акторська робота".

Цього року журі очолить відомий кінознавець, почесний президент ФІПРЕССІ (Міжнародної асоціації кінопреси) Андрій Плахов (Росія). Також в журі увійшли: німецький актор Олександр Фелінг ("Безславні виродки", "Гете!"); Ізраїльсько-французька режисер Міхаль Боганім ("Одеса ... Одеса!", "Земля забуття"); генеральний директор МКФ "Молодість" Андрій Халпахчі (Україна), а також британський режисер і сценарист, володар премії Британської кіноакадемії (BAFTA) Шейн Медоуз.

Зараз ви читаєте новину «Фільм Ренати Литвинової увійшов до програми Одеського кінофестивалю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі