Ексклюзиви
понеділок, 01 серпня 2011 12:26

Фільм про Чорнобиль з Ольгою Куриленко поїде на Венеціанський кінофестиваль

Фільм про Чорнобиль з Ольгою Куриленко поїде на Венеціанський кінофестиваль

Світова прем'єра франко-українського фільму "Земля забуття" ("La terre outrage") відбудеться на Венеціанськму кінофестивалі.

У конкурсній програмі фільмів-дебютів з поміж 6-ти інших покажуть франко-українську копродукцію "Земля забуття" від французької режисерки Міхаль Боганім. Вона вже знайома з українською тематикою, у 2005 році Міхаль Боганім зняла документально-художню драму "Одеса...Одеса" про українських емігрантів.

Головну роль у фільмі зіграла українка Ольга Куриленко, відома за роллю дівчини Джеймса Бонда у фільмі "Квант милосердя". У фільмі розповідається історія долі кількох родин, чиє життя змінила катастрофа на Чорнобильській АЕС у квітні 1986 року. У стрічці показують переживання героїв у двох проміжках часу - в день трагедії та через десять років після аварії. Зйомки відбувалися в Прип'яті.

"Вразило покинуте місто, - розказала про зйомки Ольга Куриленко. - Пусті будинки, вікна. Скрізь ростуть дерева, навіть у будівлях. Але я знала, чого очікувати - бачила документальні фільми та фотографії".

"Насправді дивно, що фільм значиться як франко-український, - зауважив директор кінофестивалю "Молодість" Андрій Халпахчі. - Спочатку ніби значились Франція, Ізраїль та Польща, хоча переговори про якусь копродукцію велися. Але в будь-якому разі це фільм з українськими акторами, на українську тематику, знімався в Україні. Венеціанський фестиваль - це безперечно гарний майданчик для світової прем'єри. У цьому році Україна була представлена на найбільших кінофестивалях - у Каннах, Берліні, а тепер - Венеція. Ми зацікавлені, аби "Землю забуття" показати на кінофестивалі "Молодість" цієї осені, але переговори ще не вели".

Венеціанський кінофестиваль починає свою роботу 31 серпня конкурсним показом фільму Джорджа Клуні "Березневі іди" і документальною стрічкою Віктора Косаківського "Хай живуть антиподи!". На закритті фестивалю, 10 вересня, буде показано фільм "Дівочі страждання" режисера Віта Стіллмана.

Зараз ви читаєте новину «Фільм про Чорнобиль з Ольгою Куриленко поїде на Венеціанський кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі