субота, 15 вересня 2012 13:45

FEMEN відкривають філію в Парижі: в Україні їх досі не реєструють

FEMEN відкривають філію в Парижі: в Україні їх досі не реєструють
Фото: voluvia.com

Французька юстиція видала українським "феменкам" офіційне повідомлення про реєстрацію міжнародного жіночого руху Femen на території Франції, повідомляється в поширеному у п'ятницю прес-релізі руху.

Femenістки готувалися до відкриття філії в Парижі з початку місяця. За їх твердженнями, саме для цього активістка руху Інна Шевченко, яка брала участь у спилюванні хреста в центрі Києва на знак солідарності з Pussy Riot, виїхала до Франції. Цю країну, як повідомив у своєму блозі протодиякон Андрій Кураєв, в розмові з ним дівчата назвали "ідеально атеїстичною країною". В результаті офіційне відкриття французького представництва Femen відбудеться в Парижі 18 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Активістці "Femen" дали 15 діб адмінарешту

Відкриється у французькій столиці і тренувальний "табір" Femen, який займатиметься підготовкою активісток руху для проведення протестних акцій по всьому світу.

"Це психологічна підготовка, це фізична підготовка. Як відбиватися від міліції, як оббігати охорону, як швидко тікати від когось, як лазити швидко по високих драбинах, як залазити на дахи", - пояснила "обличчя" руху Олександра Шевченко, уточнивши, що акції стали складніші: якщо раніше вони були на Майдані "просто з плакатом і криком в порожнечу", то зараз "тіло протестуючої рухається до тіла ворога".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: FEMEN вчинили святотатство - Брюховецький

При цьому Шевченко зауважила, що своє бажання вступити до лав Femenісток висловили вже багато француженок, а активістки готові прийняти будь-кого, хто готовий фізично і морально до того, що буде відбуватися.

"Дівчата, які до нас приходять, розуміють, що їм, можливо, доведеться зіткнутися з осудом друзів, батьків. І, по-друге, це небезпечно", - сказала вона.

У той час як у Франції український рух приймають з ентузіазмом, на батьківщині Femen реєструвати не хочуть: "майже синхронно" з позитивним рішенням французів, влада України повторно відмовили дівчатам в легалізації їх організації, "по суті, звинувативши в екстремізмі".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вибрик FEMEN був би подією, якби в нас не було таких персонажів, як Колесніченко й Чечетов"

Зараз у багатьох країнах світу зусиллями місцевих активісток, дійсно, були створені так звані філії руху. Так, в соцмережі Facebook можна знайти групи послідовниць українських Femen в інших країнах, наприклад Femen Туніс, Femen Польща, Femen Білорусь, Femen Бразилія, Femen Росія, Femen Німеччина, Femen Канада та інші. Однак організації, яка здійснювала б центральне керівництво, досі немає.

Зараз ви читаєте новину «FEMEN відкривають філію в Парижі: в Україні їх досі не реєструють». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути