Ексклюзиви
середа, 22 березня 2017 16:04

Євгенія Гапчинська виграла суд про порушення авторських прав

Євгенія Гапчинська виграла суд про порушення авторських прав
Євгенія Гапчинська виграла суд про порушення авторських прав. Фото: alessandra-enko.livejournal.com

На Дніпропетровщині суд виніс рішення про порушення авторських прав художниці Євгенії Гапчинської.

Про це повідомляє radiosvoboda.org.

"Власників магазину, де продавали передруковану копію картини Євгенії Гапчинської, за рішенням суду зобов'язали до виплати відшкодування за порушення авторських прав. Сума становить 40 тисяч гривень. Це лише одна з десяти судових суперечок щодо неправомірного використання творів Гапчинської. Але довести порушення авторських прав в Україні непросто. Тому митці часто не наважуються звертатися до суду", - сказав представник художниці, юрист Богдан Карнаух.

За законом будь-яке використання об'єктів інтелектуальної власності можливе лише за згодою правовласника.

"Підприємці знають, що не можна продавати контрафакт, але продовжують це робити, бо це комерційно вигідно. Утім треба чітко розмежовувати – відтворення твору чи його частини без дозволу автора, яке охоплює дія авторського права, і відтворення стилю чи манери автора. Воно в цю дію не потрапляє", — додав Богдан Карнаух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Картини Тетяни Яблонської різали на шматки, щоб закривати вікна

Євгенія Гапчинська — українська художниця. Має персональні галереї у Києві, Дніпрі та Одесі. 2010 року книга "Піратські історії" видавництва "Розумна дитина", яку проілюструвала Євгенія Гапчинська, потрапила до каталогу найкращих дитячих книжок світу White Ravens 2010.

Зараз ви читаєте новину «Євгенія Гапчинська виграла суд про порушення авторських прав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі